StoryEditorOCM
OstaloSVEČANOST U SPONZI |

PLJESAK NA DALJINU, PONEKI POZDRAV LAKTOM ‘Nadamo se kako smo doprinijeli barem malim dijelom uspjesima svih naših sportaša‘

Piše Tonči Vlašić
12. svibnja 2020. - 11:41
Svaka stolica za laureate te uzvanike bila je najmanje dva metra udaljena jedna od druge. Nagrade su laureati sami preuzimali sa stola. S druge strane stola, s udaljenosti dva metra, uslijedila bi usmena čestitka nakon čega su pozirali fotoreporterima. Bilo je tu i tamo pozdrava laktom s obzirom na koronavirus, situaciju u kojoj se nalazimo. 

image
Svečanost Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije u Sponzi po mjerama Hrvatskog zavoza za javno zdravstvo foto: Božo Radić
 

- Bilo je pitanje, održati ili ne ovo proglašenje, ali nakon što je došlo posljednjih dana do ublažavanja mjera, naravno, držeći se tih novih pravila, odlučili smo ipak okupiti na ovaj način, istina skroman, i to ne samo u čast laureata, dobitnika ovogodišnjih priznanja, već u čast svih sportaša koji su tijekom proteklih godinu dana trenirali te se natjecali. Protekla godina Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije bila je više nego dobra zahvaljujući potpori Dubrovačko-neretvanske županije. Imali smo pet posto veći proračun u 2019. godini u odnosu na prethodne godine, 2.100.000 kuna. Time smo zadovoljili sve što smo planirali. Pomogli smo rad i nastupe mlađih uzrasta, zatim rad članica našeg saveza i sportskih klubova, školski sport, te sportske manifestacije od značaja za našu županiju. Nadamo se kako smo na taj način doprinijeli barem malim dijelom i uspjesima svih naših sportaša – rekao je Branko Bazdan, predsjednik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije otvarajući svečanost proglašenja najuspješnijih sportaša županije u proteklih godinu dana, a koja je održana u palači Sponza.

image
Branko Bazdan, predsjednik Zajednice športa Dubrovačko neretvanske županije foto: Božo Radić


- Što se tiče 2020. godine, to je godina u kojoj slavimo 20 godina postojanja Zajednice športova Dubrovačko-neretvanske županije, godina u kojoj smo u nikad neizvjesnijoj i nikad lošijoj situaciji u povijesti našeg Saveza zbog situacije oko koronavirusa, tj. zbog posljedica koje ima pandemija na sve, ne samo na sport. Financijska situacija je danas loša. Ovo je situacija koja otežava uvelike organizaciju rada sportaša, klubova, saveza – rekao je Bazdan točno dva mjeseca od kad su u Hrvatskoj održana posljednja sportska natjecanja (i normalni treninzi). Naime, pandemija je proglašena 13. ožujka. Nakon toga je sve stalo. Zaključana su sportska borilišta, koja su svoja vrata otvorila prije tri tjedna.

- Činjenica je kako već dva mjeseca nema sportskih natjecanja, kako se treninzi odvijaju po određenim pravilima, kako to još nije ni blizu onoga kako je bilo, ali, nadamo se kako je najgore razdoblje iza nas, kako ćemo se brzo, za nekoliko mjeseci, vratiti na staro i kako ćemo opet uz pomoć Županije moći reći kako smo doprinijeli barem malim dijelom novim uspjesima naših sportaša i klubova – poželio je čelnik Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije nakon kojeg se obratio župan Dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.

image
Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko neretvanski foto: Božo Radić


- Nitko, nažalost, nije pošteđen krizom koju je uzrokovala situacija s koronavirusom. Ta situacija nas je omela u mnogo čemu, pa tako i u održavanju proslave Dana Dubrovačko-neretvanske županije u sklopu kojeg je i proglašenje najuspješnijih sportaša. Međutim, zahvaljujući našim zdravstvenim djelatnicima, policiji, vatrogascima i ostalim službama, zatim stožerima, kako nacionalnom, tako i onima na županijskoj te gradskoj razini, nosimo se dobro s ovom situacijom svjesni kako opasnost nije završila, kako i dalje moramo biti oprezni, te se pridržavati svih mjera i uputa stručnjaka. Raduje što je posljednjih dana došlo do popuštanja mjera, a što je omogučilo da i ove godine imamo priliku proglasiti najuspješnije županijske sportaše na svečanosti u Sponzi, istina na jedan specifičan način, ali tu smo. Raduje što su sportaši opet počeli trenirati na sportskim borilištima, te se nadamo kako ćemo ih uskoro opet gledati kako nastupaju na domaćim, ali i na međunarodnim natjecanjima i izvan granica Hrvatske, te želimo da ih opet vidimo i na pobjedničkim postoljima, a što je bio slučaj i protekle godine – rekao je župan čestitajući dobitnicima priznanja Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije.

Ovogodišnji laureati su u kategoriji sportašica članica Judo kluba Župa dubrovačka Iva Oberan, zatim Vaterpolski klub Jug Adriatic osiguranje čije je seniorska momčad dobila nagradu za najuspješniju momčad, njezin igrač Loren Fatović nagradu za najuspješnijeg sportaša, a trener Vjekoslav Kobešćak nagradu za najuspješnijeg trenera, dok je nagrada za najuspješniju žensku ekipu pripala seniorskoj ekipi Ženskog košarkaškog kluba Ragusa.

image
Iva Oberan foto: Božo Radić

image
Loren Fatović foto: Božo Radić

image
Vjekoslav Kobešćak je primio nagradu za najuspješnijeg trenera foto: Božo Radić

image
Župan Nikola Dobroslavić je čestitao Ognjenu Kržiću, sportskom direktoru Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje foto: Božo Radić

image
Ognjen Kržić, sportski direktor Vaterpolskog kluba Jug Adriatic osiguranje foto: Božo Radić

image
Cvetana Matić iz Ženskog košarkaškog kluba Ragusa preuzela je nagradu za najuspješniju žensku ekipu foto: Božo Radić


Dodjeljene su i nagrade za najveće nade, a to su judašica Ura Nagea, a danas članica Judo kluba Dubrovnik 1966. Šejla Škaljić, te rukometaš RKHM Dubrovnik, a danas član PPD Zagreb, Zvonimir Srna.

image
Šejla Škaljić foto: Božo Radić

image
Šejla Škaljić foto: Božo Radić

image
Leo Brnin, rukometaš Dubrovnika, preuzeo je nagradu umjesto Zvonimira Srne foto: Božo Radić


Nagradu najuspješniji član Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije dobila je Zajednica športa Općine Konavle. 

image
Zamjenica župana Žaklina Marević i Đino Kralj, predsjednik Zajednice športa općine Konavle foto: Božo Radić

image
Đino Kralj, predsjednik Zajednice športa općine Konavle foto: Božo Radić


Nagrađenima su osim župana Nikole Dobroslavića i predsjednika Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije Branka Bazdana čestitali zamjenici župana, Žaklina Marević i Joško Cebalo, predsjednica Skupštine Dubrovačko neretvanske županije Vilma Kosović, te županijska pročelnica Jelena Dadić

image
Laureati Zajednice športa Dubrovačko-neretvanske županije foto: Božo Radić
26. travanj 2024 11:45