StoryEditorOCM
OstaloNAKON 14. GODINA U LAPADU ODIGRANA RAGBI UTAKMICA

PAMTIT ĆE SE DUBROVNIK, HRVATSKA PRVI PUT SAVLADALA OXFORD Nagrada svima osmijeh male Goge!

6. travnja 2019. - 21:29
Lapadsko igralište je danas bilo u znaku ragbija. Nakon 14 godina travnjakom dubrovačkog igrališta zakotrljala se jajolika lopta. Odigrana je prijateljska ragbi utakmica između reprezentacije Hrvatske i Sveučilišta Oxford iz Velike Britanije. Slavila je s 20:14 Hrvatska, kojoj je to bila posljednja provjera pred odlučujuću utakmicu iduće subote protiv Malte u gostima za prvo mjesto u Prvenstvu Europe u skupini 1 Jug.

Inače, ovo je četvrti put kako je Hrvatska ugostila jednu od najstarijih i najpoznatijih amaterskih ragbi momčadi u svijetu. Oxford University RFC je 2015. i 2016. bio u Zagrebu, a prošle godine u Splitu. Inače, suradnja je počela 2014. kad je naša reprezentacija bila gost Oxforda. Zanimljivo, ogled u Dubrovniku će se pamtiti jer je prvi put slavila naša reprezentacija. Prvi ogled u Oxfordu je završio bez pobjednika, a prethodna tri ogleda u Hrvatskoj pripala su gostima.

Utakmica Hrvatska - Oxford na lapadskom travnjaku bila je završni čin Dana ragbija u Dubrovniku. Osim što je dolazak reprezentacije i Oxforda za cilj imao promociju ragbija u Dubrovniku, podršku dubrovačkom klubu, Invictus, cijela priča je na kraju imala hvale vrijedan humanitarni karakter. Skupljala su se sredstva za liječenje naše sugrađanke Gordane Goge Knego, oboljele od cerebralne paralize. Uključili su se mnogi. Između ostalih i Grad Dubrovnik te županija Dubrovačko-neretvanska, kao i svi gledatelji kupnjom ulaznice.

- Ovo je hvale vrijedna inicijativa. Dodatni značaj ovakvih događanja su u promociji zdravog života i sportskih aktivnosti, ali i svjesnosti o tome da smo dužni pomagati onima kojima je naša pomoć potrebna - istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

Promocija ragbija na Stradunu u četvrtak, točinje ispred Kneževa dvora, druženje s mališanima, upoznavanje s jajolikom loptom, te na kraju utakmice. Prije ogleda Hrvatske i Oxforda igrali su mališani dubrovačkog kluba. Hrvatski ragbi savez te Ragbi klub Invictus su sve odradili za svaku pohvalu.
28. travanj 2024 11:09