StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH ANĐELE VIOLIĆ, 19-GODIŠNJE JUDAŠICE DUBROVNIKA 1966. U PRAGU

OZLJEDA JE PROŠLOST Osam mjeseci je propuštala natjecanja, vratila se nastupima ovog mjeseca, i 14 dana nakon povratka ostvarila je svoj najveći uspjeh na Europskim juniorskim kupovima!

20. srpnja 2019. - 21:06
Bila je Anđela Violić krajem prošle godine sedma na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe u mađarskom Gyoru u konkurenciji u kojoj ima pravo nastupa još četiri godine. Potom je išla na pripreme u Japan gdje se, nažalost, ozlijedila. Boljela su leđa. Jako. Zbog toga je od tada križala natjecanja u kalendaru. Propustila je državna prvenstva. Propustila je i nastup na Univerzijadi, koja je bila prije neki dan u Napulju. Kad je bio rok za potvrdu nastupa na tridesetim svjetskim sveučilišnim igrama, bilo je to krajem svibnja, još uvijek nije bila spremna.

Njezin trener Mateo Semiz će dodati kako je tek prije mjesec dana, i kako je to bilo na Olimpijskom trening kampu u Poreču, počela raditi bez problema.

- Napravili smo u međuvremenu baš dobru rehabilitaciju u suradnji s doktorom Goranom Vrgočem i fizioterapeutom Tomislavom Matijevcom. Nekoliko puta smo zbog toga išli u Zagreb te radili po njihovim naputcima. Bez toga se Anđela još ne bi vratila na tatami – podvukao je Semiz.

Trenirala je u zadnje vrijeme i po pet sati dnevno. Povratak na natjecanje imala je prije 14 dana na Europskom juniorskom kupu u Sarajevu gdje je bila peta. Sad je ove subote u Pragu, također na Europskom juniorskom kupu, napravila dva koraka naprijed. Osvojila je srebro. Bila je druga u kategoriji do 70 kilograma. Anđela Violić, judašica Dubrovnika 1966. i hrvatska reprezentacivka, tako se nakon osam mjeseci izbivanja već na drugom natjecanju nakon povratka popela na pobjedničko postolje. 

Nastup na Europskom juniorskom kupu u Pragu Anđela Violić je otvorila s dvije pobjede s kojima je stigla do polufinala. Prvo je bila bolja od Mareike Reddig iz Velike Britanije, a potom i od Anne Lene Schuchter. Taj niz nije prekinula u polufinalu, a što je bio slučaj prije 14 dana u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Dobila je u Pragu i treću borbu u nizu. Savladala Aleksandru Askarovu iz Rusije te se plasirala u finale u kojem je uspješnija bila Metka Lobnik, slovenska reprezentativka, ali i sa srebrom oko vrata Anđela je izmamila svima osmijeh na lica.  

- Nakon toliko vremena bez nastupa ovo je baš odličan rezultat. Pazite, Anđela će tek za nekoliko mjeseci biti sto posto spremna. Dosta smo radili judo tehniku u proteklom razdoblju. Činjenica je da drugo nismo ni smjeli zbog njezine ozljede. Međutim, i to joj je pomoglo da ojača – dodao je trener Dubrovnika 1966.

Srebro u Pragu donijelo je Anđeli dodatne razloge za zadovoljstvo. Osigurala je nastup na europskom i svjetskom juniorskom prvenstvu. Skočila je i na svjetskoj juniorskoj rang listi.

- Anđela je sad 25. na svjetskoj juniorskoj rang listi – istaknuo je Semiz.

Srebro u Pragu je ujedno njezin najveći uspjeh na Europskim juniorskim kupovima. Do jučer je to bila bronca osvojena prošle godine u Sarajevu. Inače, s Europskih kupova 19-godišnja Dubrovkinja sad ima ukupno osam medalja. Četiri je osvojila do 2017. dok je nastupala u kadetskom uzrastu (zlato, srebro i dvije bronce), a prošle godine, u svojoj prvoj godini juniorskog staža, osim bronce u juniorskoj osvojila je i dvije medalje u seniorskoj konkurenciji (srebro i bronca). Nažalost, potom se ozlijedila. Dugo je zbog toga nije bilo na tatamiju. Srećom, ozljeda je sad prošlost. Anđela ponovno pobjeđuje. 
27. travanj 2024 16:49