StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Opet slika, koju smo prethodno gledali 25 puta - ruka je u zraku Antuna Račića, slavi 31-godišnji Župljanin: ‘Pritisak je bio velik. Jednostavno, ovaj put nisam smio izgubiti!‘

Piše Tonči Vlašić
17. travnja 2022. - 00:12

Krivi su i Sebastian Przybysz, i Jakub Wiklacz, kriva je i korona jer nije bilo previše prilike za još koju borbu, ali nakon 483 dana opet je ruka u zraku Antuna Račića, koji je sad na priredbi EMC-a u Dusseldorfu dobio 25-godišnjeg Brazilca Jeovanny de Oliveira, kojem je to treći poraz, koji je zaustavljen nakon pet pobjeda u nizu, te koji će morati pričekati na novu, desetu pobjedu, tražiti neku novu priliku.

Nju nije dočekao protiv 31-godišnjeg Župljanina, koji je na svoju novu pobjedu čekao od 19. prosinca 2020. godine kad je nakon pet iscrpljujućih rundi slavio protiv osam godina mlađeg Brazilca Bruna Augusta Dos Santosa, te obranio naslov KSW prvaka u bantam kategoriji.

- Pritisak je bio velik. Trebala mi je pobjeda. Teško bih se vratio da sam doživio novi, treći uzastopni poraz - priznao je Račić. 

Suci su 19. prosinca 2020. godine bili jednoglasni - Račić je pokazao više, te je uspio doći do 25. pobjede u karijeri i zadržati pojas, koji je uzeo krajem 2019. godine u Zagrebu, u Areni na priredbi KSW-a pred više od 11.000 gledatelja. Sad opet suci jednoglasni - Račić bolji. 

- Sad su bile tri runde po pet minuta. Sve sam odradio kako treba, imao sam kontrolu sve tri runde. Suparnik je bio baš opasan. Ne, nije bilo lako doći do pobjede, ali, ponavljam, bio sam bolji - rekao je Račić.

- Organizacija sjajna, puna dvorana, oko 2000 ljudi. Ivan i Tomi Dijaković su napravili odličnu priredbu. 

Borba u Dusseldorfu bila je 37. profesionalna borba Račića, koji je debi imao prije 13 godina na Noći Gladiatora u Gospinom polju. Karijeru je otvorio s četiri pobjede, u uspješnoj i bogatoj karijeri jedna borba je završila bez pobjednika, deset ih je izgubio, a sad je upisao svoj 26. trijumf. 

- Nastavljam dalje ili u KSW-u, ili u nekoj drugoj svjetski poznatoj organizaciji. Ivan Dijaković mi je pokazao kako ponuda sa svih strana imam. Na meni je što ću odabrati. Najvažnije, vratio sam se. Kažem, imao sam ogroman pritisak. Jednostavno, ovaj put nisam smio izgubiti! To je sad to. Sretan sam. Idemo u nove pobjede. Hvala svima na podršci, hvala Matu i Maji Butijer, žao mi je što nisu mogli biti sa mnom u Dusseldorfu, nedostajali su mi, ali smo se non stop čuli, kao i uvijek, njihova podrška mi puno znači. Hvala i svima na lijepim željama uoči borbe, hvala svima i na čestitkama koje sam dobio odmah nakon pobjede. Vratio sam se pobjedama, bila je ovo baš ijepa noć - poručio je Račić.  

image

Antun Račić i Brazilac Jeovanny de Oliveira nakon vaganja u petak, 15. travnja, dan uoči borbe u Dusseldorfu

02. svibanj 2024 12:56