StoryEditorOCM
OstaloBOĆARSKI TERENI |

ODLUČIO IZVRŠNI ODBOR Godina bez pobjednika kupa, te bez pojedinačnih prvaka Hrvatske!

Piše Tonči Vlašić
9. svibnja 2020. - 12:26
Sva pojedinačna državna prvenstva po disciplinama za sve kategorije, kao i kup natjecanja za 2020. godinu, odgađaju se i bit će planirana u 2021.godini. Organizatori i domaćini potvrđeni u 2020. godini, ako iskažu interes, ostaju zaduženi za organizaciju istih natjecanja u 2021. godini. Nastavak natjecanja u Hrvatskim boćarskim ligama u natjecateljskoj sezoni 2019./20. ovisi o razvoju epidemiološke situacije i odlukama nadležnih tijela. Po donošenju odluke nacionalnog stožera o nastavku sportskih natjecanja, Hrvatski boćarski savez donijet će novi kalendar natjecanja – ukratko to su zaključci sjednice Izvršnog odbora Hrvatskog boćarkog saveza.

Isti su pozdravili odluka nadležnih tijela kojom je omogućen trening boćarskih muških i ženskih ekipa najvišeg ranga natjecanja, kao i kategoriziranih boćarica i boćara, ali sve natjecateljske aktivnosti Hrvatskog boćarskog saveza, koje su odlukom Izvršnog odbora zaustavljene još 11. ožujka, i dalje ostaju u mirovanju.

Najavljeno je kako će se u ponedjeljak, 11. svibnja, održati video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza i predstavnika svih županijskih boćarskih saveza radi analize trenutnog stanja i planiranja nastavka natjecanja na svim razinama, a dva dana poslije, u srijedu, 13. svibnja, video sastanak vodstva Hrvatskog boćarskog saveza s predstavnicima klubova Prve hrvatske boćarske lige radi dogovora oko nastavka natjecanja u sezoni 2019./20.

image
Luko Hendić, sudac i tajnik Županijskog boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, član je Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza foto: Tonči Vlašić


Podsjetnik, Dubrovačko-neretvanska županija ima jednog predstavnika u Prvoj hrvatskoj ligi – Metković, koji se tri kola prije kraja ligaškog dijela sezone nalazi na pretposljednjem, devetom mjestu sa četiri boda manje od osmog Primoštena.

U južnoj skupini Druge hrvatske lige tr kola prije kraja sezone vodeći je dubrovački Hajduk, koji ima tri boda više od Otoka, te četiri boda više od trećeg Komolca, te sedam više od četvrte Župe dubrovačke, dok su Postranje posljednje, desete, bez izgleda da dohvate osmo mjesto, koje donosi ostanak. U Trećoj hrvatskoj ligi skupina Dubrovnik – Neretva nakon sedam od osamnaest odigranih kola prvi je Slaven s 15 bodova, Umčani imaju dva boda manje, Gornja Vrućica i Omladinac po 12, Rijeka 11, itd.

Prošle godine Kup Hrvatske osvojio je Zrinjevac, koji je u finalu dobio Pulu, a u polufinalu Komolac, koji je 2018. postao prvi pobjednik Kupa Hrvatske iz Dubrovačko-neretvanske županije. Komolac je taj najveći uspjeh ostvario igrajući u sastavu: Ante Farčić, Srećko Bajo, Niko Sukno, Andro Miljević i Mario Bajo pod vodstvom Pera Nadramije.
27. travanj 2024 19:24