StoryEditorOCM
OstaloPRVENSTVO HRVATSKE U PLIVANJU U 25-METARSKOM BAZENU

NOVA RADOST JUGAŠA U SPLITSKOM POLJUDU Mario Šurković osvojio šestu zlatnu medalju, nove tri medalje, dok je Michel Brassard bogatiji za dva srebra

15. prosinca 2019. - 22:14
Ni četvrti od ukupno šest dijelova Zimskog prvenstva Hrvatske u plivanju u 25-metarskom bazenu nije prošao bez Jugaša na pobjedničkom postolju, i to su se u svakom dijelu na postolje penjali Mario Šurković i Michel Brassard. 

U četvrtom dijelu Šurković je doplivao do svog šestog naslova državnog prvaka, petog u pojedinačnoj konkurenciji. Tri je uzeo prvog dana prvenstva na 100 mješovito. Najbolji je mlađi junior, najbolji junior i najbolji mlađi senior, a doprvak u seniorskoj konkurenciji spomenute discipline. Zatim je prvog dana bio još i prvak s klupskom štafetom 4 puta 200 mješovito. Slavio je skupa s Michelom Brassardom, Markom Baletinom i Đivom Damićem, a danas je, drugog dana prvenstva u splitskom Poljudu, prijepodne uzeo zlato na 200 slobodno u svojoj uzrasnoj kategoriji, bio je najbolji među mlađim juniorima, a poslijepodne je u istoj disciplini bio najbolji i u konkurenciji juniora. Vrijeme 1:49.80 donijelo mu je i srebro u konkurenciji mlađih juniora te seniora, a u te dvije konkurencije najbolji je bio olimpijac Marin Mogić iz splitskog Jadrana. Četiri godine stariji plivač od Šurkovića otplivao je u A finalu 200 slobodno za 1:48.46. Jugov plivač je išao samo 16 stotinki sekunde slabije od državnog mlađe juniorskog rekorda.

Brassard je u četvrtom dijelu prvenstva bio drugi na 100 leptir u konkurenciji juniora i mlađih seniora, te šesti u seniorskoj konkurenciji. U A finalu je 100 leptir otplivao za 55.93 te osvojio nove dvije srebrne medalje. Brassard se prvog dana prvenstva okitio s dva zlata: nakon trijumfa sa štafetom 4 puta 200 mješovito uzeo je juniorski naslov prvaka na 400 slobodno. Sad ima ukupno sedam medalja: tri srebra (drugi je bio i s juniorskom štafetom 4 puta 100 slobodno skupa sa Šurkovićem, Baletinom i Damićem), te dva puta brončani (400 slobodno u mlađe seniorskom te seniorskom uzrastu).

Plivački klub Jug je uoči trećeg, posljednjeg dana prvenstva, na učinku od 15 medalja. Pod vodstvom Frana Ćirka, šefa struke dubrovačkog kluba, osvojeno je sedam zlatnih, šest srebrnih te dvije brončane medalje
27. travanj 2024 15:26