StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

Nije u šoldima sve... Antun Račić promijenio ‘dres‘, a uoči nove borbe, koja je za deset dana kaže: ‘Ako i ovdje budem prvak, tad ću se moći ...‘

Piše Tonči Vlašić
8. lipnja 2023. - 09:20

Moj ugovor je s KSW-om je u međuvremenu istekao. Dobio sam novi, a stigla je i ponuda iz Oktagona. Financijski je bila malo slabija od KSW-ove, ali, kako kažu, nije u šoldima sve. Odabrao sam Oktagon jer ću imati više borbi, neću čekati kao do sad po skoro godinu dana na novu, a s čime sam u KSW-u bio razočaran. Inače, Oktagon, što mi se također sviđa, nije samo vezan za Češku, kao pšto je KSW za Poljsku, već se većina njegovih priredbi održava u drugim državama. Ima ove godine četiri priredbe u Njemačkoj, u Engleskoj, zatim Slovačkoj. Oktagon je najveći konkurent KSW-u. I na njegovim priredbama su pune arene – potvrdio je Antun Račić kako se razišao s KSW-om, te kako karijeru nastavlja u Oktagonu.

U poljskoj organizaciji je bio prvak, debi u češkoj organizaciji imat će u subotu, 17. lipnja, a suparnik će mu biti Brazilac Nuno Costa, koji je u karijeri ostvario 15 pobjeda i 3 poraza uz jednu neodlučenu borbu. Župljanin? Bit će to njegova 39. profesionalna borba u karijeri. Jedna je završila bez pobjednika, a dvadeset šest ih je dobio.

Račić je zadnji nastup imao u studenom prošle godine kad je poražen na KSW-ovoj priredbi od Gruzijca Zuriko Jojua. Izgubio je tri od četiri zadnje borbe, međutim, gubio je od aktualnog KSW-ovg prvaka u bantam kategoriji Jakuba Wikłacza i bivšeg, Sebastiana Przybysza. Potonjeg je dobio u njihovom prvom ogledu 2018. godine. Prije poraza od Przybysza nanizao je sedam pobjeda, šestom u nizu osvojio KSW-ov naslov prvaka pred 13.000 gledatelja u zagrebačkoj Areni, a sedmom u poljskom Lodzu obranio naslov.

- Imao sam prije par mjeseci operaciju koljena. Napokon se taj problem riješio. Prije mjesec dana je bilo jasno kako je sve s koljenom u najboljem redu, te se dogovorila borba. Nije trebao biti Costa, ali su neki borci otpali. Što znam o Costi? U parteru je dobar. Visok je, te dobro radi nogama. Trebat ću zbog toga smanjiti distancu. Svaka borba je opasna, ali sam prošao sve u ovom sportu, te vjerujem kako je to moja prednost. Inače, ako ova borba prođe dobro, te ostvarim pobjedu, borit ću se već u idućoj za pojas prvaka Oktogona. I to je jedan od razloga zbog čega sam dogovorio sve s Oktagonom. Bio sam prvak KSW-a, ukoliko budem prvak Oktogona tad ću moći se moći pohvaliti kako sam u Europi napravio baš dobar posao. To mi je sad dodatni motiv – istaknuo je 32-godišnji Župljanin, koji je profesionalni debi imao prije 14 godina, točnije, 25. travnja 2009. kad je na Noći Gladiatora u Gospinom polju polugom na ruci dobio Dražena Matejića.  

Račić i dvije godine stariji Costa će se boriti u njemačkom Oberhausenu.

image

Antun Račić je podigao pokal prvaka KSW-a u bantam kategoriji. Nema boljeg od Župljanina (ovako je bilo krajem 2019. u zagrebačkoj Areni)

Tonči Vlašić/
03. svibanj 2024 05:09