StoryEditorOCM
OstaloVESLANJE

NEPTUN SE VRATIO U VILLACH Bronca za Kukuljicu i Đivanovića

Piše PSD.
7. rujna 2017. - 22:32

Pero Kukuljica i Vlaho Đivanović osvojili su brončanu medalju u dvojcu na pariće u konkurenciji mlađih juniora na nadaleko poznatoj međunarodnoj regati u austrijskom Villachu.

- Nakon nekoliko godina ponovno smo bili sudionici čuvene regate, koja se održala na prekrasnom ledenjačkom jezeru. Našim veslačima je ovo bila u neku ruku nagrada za mukotrpan rad te uspjehe koje su ostvarili tijekom ove godine - istaknuo je Maro Kapović, tajnik Neptuna.

Osim državnih prvaka, Đivanović i Kukuljica su početkom srpnja bili zlatni na prvenstvu Hrvatske (na slici s Damirom Martinom), Neptun je u 'A' finalu 56. izdanja regate u Villachu imao još jednu posadu: Lovro Čondrić je zauzeo peto mjesto u samcu u konkurenciji lakih juniora.

U 'B' finalu od Neptunaša veslao je Toni Perović, koji je u samcu u konkurenciji mlađih juniora bio treći (ukupno deveto mjesto), dok je Patrik Papac u samcu u konkurenciji juniora bio treći u 'C' finalu (ukupno petnaesti).

Idući nastup Neptunaši će imati u subotu, 16. rujna u Splitu na posljednjoj, šestoj regati Kupa Dalmacije, 'Memorijalu Perice Vlašića', koja se održava u organizaciji Mornara. Nakon pet regata u ukupnom poretku vodi splitski Gusar, i to uvjerljivo sa 672 boda. Drugi Mornar ima 520 bodova. Od tri kluba iz Dubrovačko neretvanske županije u konkurenciji dvanaest klubova najbolje je plasiran Neptun, koji je s 254 boda na šestom mjestu. Ošjak iz Vele Luke je sedmi s 252 boda, a na jedanaestom mjestu je Neretvanski gusar sa 47 bodova. 

T.V.

28. travanj 2024 04:44