StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

NACIONAL ODNIO BODOVE, A NJEGOV TRENER HVALI SQUARE Volej udarac Micevskog za prste polizat!

8. studenog 2017. - 02:03

Square je i dalje na samo tri boda, koja je osvojio u 1. kolu kada je kod kuće dobio Uspinjaču sa 6:3. Nakon toga izgubio je u Osijeku od Osijek Kelmea s 3:2, kod kuće od Novo vrijeme Apfel s 2:0, s 2:1 od Split Tommyja u Splitu te sad od Nacionala iz Zagreba u Gospinom polju. Nacional je bio bez pobjede uoči utakmice u Dubrovniku, sa samo jednim bodom na kontu, kojeg je osvojio u 1. kolu kada je kod kuće odigrao 7:7 s Crnicom. Nakon toga je nanizao tri poraza (Brod 035 u gostima, Futsal Dinamo i Vrgorac kod kuće).

Nacional je aktualni prvak, sastav koji je izborio mjesto među 16 najboljih u najjačem europskom klupskom natjecanju, ali u domaćem prvenstvu, u prva četiri kola, iznenađujuće bez pobjede. Zbog toga se Square nadao iznenaditi, ali nije uspio. Adrijan Micevski je početkom nastavka, nakon ubačaja iz kuta, asistirao mu je kapetan Hrvoje Cvjetković, volej udarcem poslao loptu pod vratnicu. Taj potez makedonskog reprezentativca bio je za prste polizat. Do 30. minuti Square je prijetio, jurio pogodak za izjednačenje na 3:3. Dogodila se ozljeda Micevskog. Nacional je to iskoristio. Došao do zraka te s dva nova pogotka, ubrzo s još jednim, ukupno šestim (6:2), riješio pitanje pobjednika.
 
- Kad se pogleda rezultat, izgleda uvjerljiva naša pobjeda, međutim, rezultat ne pokazuje realno što se događalo na terenu. Moja momčad je bila bolja u prvom poluvremenu, nametnula se i dominirala. U drugom poluvremenu smo pali i ovisili smo na kraju o vrataru Vukoviću, kojemu sve čestitke i pohvale. On nas je nosio. Kad je zaškripilo u obrani, kad je Square napadao i bio tako blizu trećeg pogotka, izjednačenja, Marko Vuković je bio pravi. I kad se nije dogodilo izjednačenje, postigli smo četvrti i peti pogodak te riješili utakmicu. Square je odlična mlada momčad i da je ona pobijedila, ne bi bilo nezasluženo - istaknuo je Robert Grdović, trener Nacionala.
 
- Već drugu, treću utakmicu se događa isto. Ne možemo postići pogodak takoreći ni kad je prazan gol, prvi ja, a potom i ostali. Kao da nas je netko začarao... Neće nas, pa neće. Uz to, kad smo bili u naletu, kad smo stisnuli Nacional, dogodila se ozljeda Micevskog. Igramo dobro, stvaramo prilike, ali ne ide - rekao je kapetan Squarea.

Nacional je preskočio dubrovačku momčad, koju u 6. kolu čeka gostovanje kod Futsal Dinama. 

- Kako sad stvari stoje, idemo u goste Futsal Dinamu bez Micevskog - dodao je Cvjetković. Square je s tri boda pretposljednji.

5. KOLO Square - Nacional 3:6
DUBROVNIK
Sportska dvorana u Gospinom polju. Prvi sudac: Andrej Topić, drugi sudac: Vedran Babić, treći sudac: Edo Vulić. Delegat: Luka Klaić.
Strijelci: 0:1 Kogikoski (3), 1:1 Džanković (8), 1:2 Puertas (15), 1:3 Pajalić (17), 2:3 Micevski (21), 2:4 Puertas (30), 2:5 Puertas (31), 2:6 Gomes (34), 3:6 Tikvica (38).
SQUARE: Turuk, Tikvica, Džanković, Darrer, Cvjetković, Rezo, Kuraja, Zarač, Micevski, Konsuo, Perić, Leovski, Daničić, Falkoni. Trener: Antun Bačić
NACIONAL ZAGREB: Vuković, Kogikoski, Mravunac, Soares, Da Silva, Matan, Pajalić, Bartoluci, Bouzon, Matković, Pavlić. Trener: Robert Grdović.

Nije dobro, Square je pretposljednji
Još su igrali u utorak, 7. studenog: Vrgorac – Futsal Dinamo 1:3, Brod 035 – Crnica 3:2 te Alumnus – Novo vrijeme 1:12. U srijedu, 8. studenog, igraju se dvije preostale utakmice 5. kola: Albona Potpićan '98 – Split Tommy te Uspinjača – Osijek Kelme.

POREDAK
1. Novo vrijeme 12 bodova, 2. Futsal Dinamo 12 bodova, 3. Split Tommy (utakmica manje) 10 bodova, 4. Alumnus 9 bodova, 5. Osijek Kelme (utakmica manje) 9 bodova, 6. Vrgorac 7 bodova, 7. Brod 035 6 bodova, 8. Crnica 5 bodova, 9. Nacional 4 boda, 10. Uspinjača (utakmica manje) 4 boda, 11. Square 3 boda, 12. Albona Potpićan '98 (utakmica manje) bez boda.

30. travanj 2024 13:58