StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

MATO ŠUNDRICA Trpanj ima državnog doprvaka!

Piše Luko Hendić, tajnik Županijskog boćarskog saveza
6. srpnja 2017. - 04:09

Nakon što je sve iznenadio na Županijskom prvenstvu za kadete, igrače do 15 godina, gdje je pobijedio u svih šest disciplina, a što nikome nije pošlo za rukom u povijesti, Mato Šundrica, boćar Faraona iz Trpnja (na slici treći s lijeva), nastavlja s odličnim igrama i na prvenstvu Hrvatske za kadete u Rijeci.

Šundrica je prvog dana državnog prvenstva, u prvoj disciplini - bližanju i izbijanju u krug - osvojio srebrenu medalju. Među šesnaest najboljih kadeta Hrvatske u spomenutoj disciplini prvo je u svojoj skupini ostvario dvije pobjede te se plasirao među osam najboljih, a nakon toga je slavio u četvrtfinalu te potom u polufinalu. Na kraju, u finalu, nije uspio ostvariti novu pobjedu. Poražen je od Lovra Šipeka, člana Svetog Jakova iz Jadranovog te reprezentativca Hrvatske, međutim, i drugo mjesto, naslov doprvaka Hrvatske, veliki je uspjeh za boćara Faraona.

Prvenstvo traje u Rijeci do nedjelje, 9. srpnja, a našu Županiju osim Mata Šundrice predstavljaju pod vodstvom Markice Dodiga još Stijepo Batinić, Marko Batinić i Dominik Batinić, trojica članova HVIDRA Gromača. Stijepo i Marko su braća, a Dominik im je prvi rođak. U četvrtak, 6. srpnja, na rasporedu su discipline - štafetno i precizno izbijanje. U štafetnom će nastupiti braća Batinić, dok Stijepa čeka nastup i u disciplini precizno izbijanje.

28. travanj 2024 18:57