StoryEditorOCM
OstaloJUDO/EUROPSKI SENIORSKI KUP

MARSELJEZA U GOSPINOM POLJU Ivana Šutalo diskvalificirana: 'Ispričavam se svima'

2. travnja 2017. - 21:34

Dva zlata osvojila je Hrvatska u Gospinom polju na Europskom seniorskom kupu, koji je okupio 268 judoka iz 27 država. U obje konkurencije, muškoj i ženskoj, pripala joj je najsjajnija medalja u najtežoj kategoriji. Ivan Čović je najbolji u kategoriji preko 100 kilograma, a u konkurenciji judašica u hrvatskom finalu kategorije preko 78 kilograma Ivana Maranić je slavila protiv Ivane Šutalo, judašice Dubrovnika, aktualne mlađe seniorske prvakinje Europe. Šutalo je bila slobodna u kvalifikacijama. U polufinalu je dobila Lucie Dupin, reprezentativku Francuske. U finalu je Maranić bila bolja wazarijem u posljednjim trenucima borbe. Šutalo je bila uvjerena kako sudac nije bio u pravu i nije reagirala sukladno judo kodeksu, otišla je s tatamija bez pozdrava zbog čega je diskvalificirana te je ostala bez medalje.

– Nisam reagirala kako se pravi judaš treba postaviti i zbog toga se želim ispričati i Ivani (op.a. Maranić), organizatorima, kao i posjetiteljima. Nevažan je ishod, reagirala sam u afektu i svakako ću iz toga naučiti – rekla je Šutalo

– Velika je stvar pobijediti europsku prvakinju do 23 godine na njenom tatamiju i ponosna sam jer smo osvojili sve medalje u našoj kategoriji. Sada mi slijedi Grand Prix u Turskoj, a zatim Europsko seniorsko prvenstvo u Poljskoj – rekla je Maranić. I Šutalo će na Europsko seniorsko prvenstvo u Poljsku, koje se održava krajem ovog mjeseca. 

U kategoriji preko 78 kilograma u obje borbe za broncu bile su uspješne hrvatske reprezentativke, Zrinka Miočić i Tina Radić. Hrvatska je osvojila ukupno pet medalja budući je Šutalo diskvalificirana. Treću broncu je izborila Maja Blagojević u kategoriji do 63 kilograma.

Najuspješnija je protekla dva dana na dubrovačkom tatamiju bila Francuska. Čak 19 medalja: 7 zlata, 5 srebrnih i 7 brončanih medalja. Italija s 2 zlata, 4 srebra i 3 bronce je druga. Hrvatska treća. Po jedno zlato osvajale su Srbija, Austrija i Irska. Među osvajačima medalja su judoke iz 14 država...

30. travanj 2024 22:18