StoryEditorOCM
OstaloDVOKORAK SQUAREA U ČETVRTFINALU DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Maro Đuraš poput Tonija Kukoča - pogodak usrećuje jednog igrača, a asistencija dvojicu!

Piše Tonči Vlašić
29. ožujka 2024. - 15:11

Square je u polufinalu doigravanja za prvaka. Osijek je preskočen, dvokorakom - 5:1 u Gospinom polju, a 3:1 u Osijeku. Tko je gledao drugu utakmicu iz dvorane Zrinjevac nije mogao ne zapljeskati Maru Đurašu. Sjajno igra u posljednje vrijeme. Nema više problema s ozljedom. Marin Jukić, trener ‘crveno plavih‘, ima pivota za čistu peticu. Hvali ga i konkurencija.

Osijek je u uzvratu poveo pogotkom Andreja Pandurevića. Đuraš je potom bio ‘kriv‘ za sva tri pogotka dubrovačkog sastava. ‘Natjerao‘ je domaće na autogol u 16. minuti za 1:1, u nastavku dva puta je servirao loptu za Marka Kuraju, koji prilike nije propustio, a koji je u Osijeku pokazao kako može igrati odlično i kad nema loptu. Pobjegao je Pandureviću, sve to je pratio Đuraš. Koš usrećuje jednog igrača, a asistencija dvojicu - legendarna je izjava veikana svjetske košarke Tonija Kukoča kad su ga pitali je li više voli postići koš ili asistirati.

image

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske, Dubrovnik: Square - Osijek 5:1

Tonći Plazibat/Cropix/

Što još danas ima Square? Reprezentativni vratar Zoran Primić je siguran. Koliko puta je bio sjajan ove sezone! Brazilac Guilherme Dos Santos, kojeg nije bilo u Osijeku (tri žuta kartona), igrač je koji će ‘probiti‘ svakoga, napraviti višak. Drugi Brazilac Alves Filho Djaelson Cavalcante odlično čita igru u fazi obrane, a otraga je jedan od najboljih kapetan Hrvoje Cvjetković, koji je razmišljao prestati igrati, zaključiti karijeru. Srećom po Squarea - nije! 

Gordan Duvančić je neprocjenjivo blago Squarea. Haron Džanković se polako diže, Mirko Hrkać, koji je zbog bolesti propustio utakmicu u Osijeku, standardno igra za visoku ocjenu. Antonio Noković je borac, ima i Arttu Valtteri Lintula Lassi svojih dobrih trenutaka... 

DOIGRAVANJE ZA PRVAKA

Četvrtfinala: Square (1) - Osijek (8) 2:0 (5:1 u Dubrovniku/3:1 u Osijeku), Stanoinvest Futsal Pula (2) - Crnica (7) 1:0 (4:0 u Puli/druga u Šibeniku u petak, 29. ožujka), Futsal Dinamo (3) - Torcida (6) 1:1 (6:1 u Zagrebu/2:3 u Splitu, majstorica u Zagrebu, u utorak, 2. travnja), Olmissum (4) - Novo vrijeme (5) 2:0 (3:1 u Omišu/2:0 u Makarskoj)

Polufinale: Square (1) - Olmissum (4), drugi par polufinala se još ne zna 

Square živi za svoj prvi naslov prvaka. Olmissum je idući suparnik. Daleko teži od Osijeka. Prvi put se u povijesti doigravanja polufinale igra na tri pobjede. Prve dvije protiv omiških ‘Gusara‘ su u Gospinom polju.

Prva polufinalna je u petak, 19. travnja. 

27. travanj 2024 04:04