StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

Frane Ćirak: ‘Prvo, velika je stvar što je Mario Šurković na Mediteranskim igrama, a činjenica kako je nastupio u finalu koje je izborio s osobnim rekordom je...‘

Piše Tonči Vlašić
2. srpnja 2022. - 20:09

Charles Rihoux, koji je imao najbolje vrijeme u kvalifikacijama na 100 metara slobodno, ostao je bez medalje na XIX. Mediteranskim igrama u Alžiru. Četvrto mjesto. Tri stotinke sekunde je bio kratak u finalu za Talijanom Alessandrom Borije, koji je doplivao do bronce na 100 slobodno s vremenom 49 sekundi i 12 stotinki.

Talijani su uzeli i zlato, i to Filippo Megli, koji je u finalu 100 slobodno isplivao za točno 49 sekundi, samo dvije stotinke brže od Portugalca Diogo De Matos Ribeira.

Dubrovčanin Mario Šurković je na 50 metara okrenuo samo 26 stotinki sekunde nakon Meglija, ali na kraju osmi. Popustio je u drugih 50 metara. Na kraju išao je slabije nego u kvalifikacijama kad je s osobnim rekordom izborio finale. U kvalifikacijama 49.82, a u finalu 50.61. Međutim, finale na 100 slobodno, te osobni rekord u kvalifikacijama. Lijep rezultat - složio se s time i Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug, trener jugovog reprezentativca.

- Prvo, velika je stvar što je Mario na Mediteranskim igrama, a činjenica kako je nastupio u finalu koje je izborio s osobnim rekordom je velik uspjeh. U finalu je išao sporije. Jednostavno tehnički nije bio kakav je bio u kvalifikacijama, i to se odrazilo na rezultat. Međutim, prezadovoljni smo – rekao je Ćirak.

Šurković će na start i u nedjelju, 3. lipnja. Čekaju ga tad kvalifikacije na 200 metara mješovito. 

27. travanj 2024 19:53