StoryEditorOCM
OstaloHALO, TURSKA! |

MARIO ŠURKOVIĆ NA PRIPREMAMA U BELEKU Frane Ćirak: ‘Ovo raj na zemlji za sportaše i zasigurno san svakog sportaša i trenera!‘

Piše Tonči Vlašić
30. travnja 2021. - 10:27

Svi putevi vode u turski Belek, a kako i neće, kad su tamo uvjeti za pripreme sportaša vrhunski. Uvjerila se u to i hrvatska plivačka reprezentacija, a među njima i Jugaš Mario Šurković.

- Obzirom da je Mario u veljači isplivao jako vrijedne rezultate, kojima je izborio status ‘A’ reprezentativca, imali smo pravo od Hrvatskog plivačkog saveza zatražiti individualne pripreme – javio se Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

U Turskoj su od 23. travnja, a ostat će sve do 9. svibnja.

- Belek je mjesto u blizini Antalye. Mario se već u dva navrata s reprezentacijom već pripremao ovdje – dodao je Ćirak.

Šurkoviću je glavni cilj 2021. nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, koje će se održati u Rimu od 7. do 11. srpnja.

- Ukoliko se plasira, a vjerujem da hoće, još i nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u ruskom Kazanu, koje je od 24. do 29. kolovoza. Što se tiče kluba, važno nam je ekipno prvenstvo Hrvatske, koje se održava 29. i 30. svibnja – naglasio je šef struke Plivačkog kluba Jug.

image
Otvoreni 50-metarski bazen Gloria Sports Arena Resorta

- Smješteni smo i treniramo u Gloria Sports Arena Resortu. To je jedan od najboljih europskih sportskih centara za treninge uopće. Uvjeti su malo je reći fantastični. Klima je odlična, non stop je lijepo vrijeme, temperature su sada oko 20 stupnjeva ujutro, pa do 30 stupnjeva popodne. Treniramo na vanjskom otvorenom bazenu. Sam kompleks ima hotel s 5 zvjezdica u sklopu kojega su sportski tereni, bazeni, teretane i svi popratni sadržaji. Osim vanjskog bazena, na raspolaganju nam je i unutarnji bazen, a kompleks ima atletski stadion, sportsku dvoranu za sve dvoranske sportove, ogromnu teretanu sa svim mogućim spravama i rekvizitima, dvoranu za borilačke sportove, vanjski terene za nogomet... Također, imaju maksimalne uvjete sportsku diagnostiku, te za oporavak sportaša: saune, ledene kupke , krioterapije, masaže.... Hrana je također izvanredna. Osim toga zanimljivo je da se kako cijele godine, tako je i sad, ovdje pripremaju neki od najboljih svjetskih atletičara i plivača, te mnogobrojne reprezentacije i klubovi. U cijelom kompleksu vlada izuzetno pozitivna atmosfera. Komotno se može reć da je ovo raj na zemlji za sportaše i zasigurno san svakog sportaša i trenera – nije skrivao svoje oduševljenje pripremama u Beleku Ćirak.

image
Atletski stadion Gloria Sports Arena Resorta
image
Šurković u teretani
image
Zatvoreni bazen
image
Gloria Sports Arena Resort

Šurkovića I Ćirka u Beleku je dočekala seniorska reprezentacija Hrvatske, koja se priprema za Europsko seniorsko prvenstvo, koje se održava u Budimpešti sredinom svibnja.

- Oni su došli par dana prije nas i odlaze u sutra, u subotu, 1. svibnja. Sa seniorskom reprezentacijom tu je u ulozi trenera i naša Dubrovkinja Klara Šiljeg. Što se tiče Maria, jako je motiviran. Iz treninga u trening pomiče svoje granice. Napokon se može u potpunosti posvetiti treniranju. Na stranu fantastični uvjeti koji su ovdje, zapravo najveći benefiti ovakvih priprema su što se sportaš može na neki način izolirati od ostatka svijeta i u miru se posvetiti treningu i izazovima koji mu oni donose. Postižu se puno bolji rezultati na treningu, puno je brži oporavak i na kraju ukupni rezultat je itekako vidljiv – rekao je Ćirak, te istaknuo kako će Šurković u 16 dana priprema u Turskoj odraditi 26 plivačkih i 12 suhih treninga.

- Očekujem kako će napredovati u što je moguće više segmenata.

image
Šurković će u 16 dana priprema u Turskoj odraditi 26 plivačkih i 12 suhih treninga
27. travanj 2024 20:55