StoryEditorOCM
OstaloŽUPKA NA SVJETSKOM JUDO PRVENSTVU U DOHI

Mali detalj napravio razliku tko će biti pobjednik, ovo prilikom to nije, nažalost, bila Iva

Piše Tonči Vlašić
10. svibnja 2023. - 19:01

Iva Oberan je bila slobodna na startu kategorije do 63 kilograma, te je čekala i dočekala, očekivano, za suparnicu Kosovarku Lauru Fazliu, koja je na startu svladala Nadiu Matchiko Guimendago iz Centralnoafričke Republike. Fazliu je bila uspješnija, na wazari je dobila judašicu Župe dubrovačke.

- Iva je imala dobar nastup. Što smo se dogovorili, to je napravila. Dominirala je veći dio borbe. Protivnica je dobila kaznu zbog neaktivnosti, išla je prema drugoj. U jednoj situaciji su ušle u kontakt, Iva je tu vidjela priliku za bacanje. Nažalost, izgubila je kontrolu, te je suparnica iskontrirala – javio se iz Dohe sa Svjetskog prvenstva trener Mateo Semiz.

- Iva je imala par prilika za bacanje. Bila je borba dobra, neizvjesna. Kažem, radila je sve što je trebala. Izgubila je od odlične protivnice. Naravno, ostaje žal što nije uspjela proći jer vjerujem kako može, a da može pokazala je i u ovoj borbi - naglasio je Semiz.

Mali detalj napravio razliku tko će biti pobjednik, ovo prilikom to nije, nažalost, bila Iva – dodao je poslije u izjavi za Hrvatski judo savez. Pritom još naglasio.

- Ovo je svjetsko prvenstvo, sve su vrhunski borci i nema prostora za greške. S druge strane treba se tražiti prilika, posebno da se ima dobar gard, treba tražiti pobjedu, vjerovati u nju. Onda u takvoj situaciji, ako si kvalitetan, u većini slučajeva ćeš pobijediti, ali ne pita se svaki puta tebe. Mislim da je Iva imala ok nastup, da je radila sve što je trebala. U ovoj situaciji bila je bolja Kosovarka, ali ako ovako bude radila dalje, ne sumnjam da će nastaviti s rezultatima.

- Već u drugom kolu sam "naletila" na staru poznanicu, Lauru Fazliu, do sada smo imale rezultat 2:2 tako da sam znala da ju mogu dobiti, ali znala sam da će biti dosta zahtjevna borba. Mislim da sam korektno odradila, napravila sam grešku što me koštalo svjetskog prvenstva, najmanja sitnica se plaća. Stvarno mi je jako žao što sam već u drugom kolu završila nastup na SP-u, ali evo nastavljamo dalje i nadam se nekim boljim rezultatima. Mislim da sam s trenerom dosta dobru taktiku složila, opet kao što kažem, ona je dosta iskusna. Bila je druga na Mastersu krajem prošle godine. Moja je greška, nije ništa drugo, takve male greške se na ovim natjecanjima skupo plaćaju – rekla je Oberan.

Fazliu je otišla do četvrtfinala, na kraju sedma. Francuskinja Clarisse Abegnenou, aktualna olimpijska pobjednica, po šesti put je svjetska prvakinja!

27. travanj 2024 15:13