StoryEditorOCM
OstaloJOŠ TRI DANA

Lara Dežulović i Doris Buzolić vas zovu u ime ŽOK Dubrovnik u Gospino polje. Vrijeme je da zapalimo teren! Jeste li spremni?

Piše Tonči Vlašić
18. travnja 2024. - 16:17

Vrijeme je da zapalimo teren! Odbojkašice Dubrovnika treniraju, pripremaju se za drugu utakmicu finala za popunu najvećeg ranga, Superlige u sezoni 2024./25., u kojem se igra na dvije pobjede, a one su dobile prvu. I to u Rijeci, na Trsatu, kod ekipe Rijeka, koja brani status superligaša. Dubrovnik, koji je bio najbolji u drugom razredu, želi korak naprijed, želi iduće godine biti u TOP 10 najboljih ekipa Hrvatske.

Plakati su svugdje po gradu, smiješe se s njega Lara Dežulović i Doris Buzolić. Njih dvije, Dubrovkinja, reprezentativka, koja se vratila u matični klub prošlo ljeto, te kapetanica, pozivaju u ime svih u klubu: Dođite u nedjelju, 21. travnja, u 17.30 sati. Tad počinje uzvrat finala. Dubrovnik, bude li još jednom bolji od Rijeke, slavit će plasman u Super ligu.

Čudo je bila utakmica u Rijeci prošle subote. Rijetkost je - svih pet setova u dva poena razlike. Na kraju, kad se gledaju samo poeni, 112:110 za Dubrovnik, 3:2 u setovima, te 1:0 u pobjedama. Buzolić je bila ta koja je zakucala za konačnih 15:13 u petom setu. Koja eksplozija sreće u tom trenutku. Ni uvijek mirni trener Leonardo Barić, trener Dubrovnika, nije skrivao oduševljenje.

Dubrovnik je tako oduzeo prednost Rijeci, koja je u finalu imala prednost domaćeg terena. Rijeka je domaćin eventualnoj majstorici, ali sad je Dubrovnik, koji vodi 1:0, na servisu. Sad je on domaćin. I zato zove navijače. Traži pomoć s tribina.

Barić i dalje slaže kockice. Opet se gledalo kako igra Rijeka. Gledalo se i prije ogleda na Trsatu, točnije, kad je bilo jasno kako je ekipa s Trsata deseta u najvećem rangu, te kako je ona ta koja će im biti suparnik u finalu sezone. Ovaj tjedan Dubrovnik trenira non stop u terminu kad je utakmica. I to je jedan pokazatelj koliko je ‘unutra’.

Nedjelja, 21. travnja, u 17.30 sati. Jeste li spremni? Svi u Gospino polje!

23. travanj 2024 11:53