StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

KADETSKO PRVENSTVO HRVATSKE Mirna ruka Stijepa Batinića, a Luko Hendić ističe: ‘Cilj smo ostvarili! Osigurali smo medalju!‘

Piše Tonči Vlašić
7. kolovoza 2020. - 21:28
Cilj je ostvaren. Imamo medalju. Osigurali smo je u disciplini pojedinac klasično, i to je uspio Stijepo Batinić, boćar HVIDRA Gromače plasmanom u polufinale. Nanizao je tri pobjede, sve tri uvjerljive. Četvrtfinale je dobio rezultatom 13:1! Njegov nastup je gledao i izbornik reprezentacije – istaknuo je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanskog, koji je na državnom kadetskom prvenstvu, koje se održava u četiri istarska gradića, voditelj županijske ekipe, koja broji četiri igrača. Dvojica su članovi Boćarskog kluba Ploče (Marko Gašpar i Matej Vukanović), a dvojica HVIDRA Gromače (drugi je Marko Mikelj).

Batinić ima još jednu priliku za medalju. Čeka ga u subotu četvrtfinale discipline bližanje i izbijanje u krug, te ukoliko bude uspješan osigurat će još jedno pobjedničko postolje.

- Već smo ostvarili nekoliko plasmana među osam najboljih, a bili smo tako blizu još jednoj medalji. Naime, Gašpar i Batinić su bili peti u štafeti, i to nam je medalja izmakla za samo jedan pogodak. Imali su 21 pogodak, a pogodak više je osiguravao medalju. Zatim, Batinić je u brzincu zauzeo osmo mjesto, Gašpar i Vukanović su u paru izgubili za ulazak u četvrtfinale, dok je Gašpar u preciznom sa četvrtim najboljim rezultatom izborio plasman među osam najboljih. Na kraju je zauzeo sedmo mjesto. Moram napomenut kako u svakoj disciplini nastupaju po 32 najbolja kadeta, te kako nema popravnog - rekao je Hendić.

Prvenstvo završava u nedjelju, 9. kolovoza.

image
Luko Hendić foto: Tonči Vlašić
28. travanj 2024 10:28