StoryEditorOCM
OstaloJUDO

JUDAŠICA DUBROVNIKA 1966. PETA NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU Petrunjela Pavić je sam svjetski vrh!

19. listopada 2019. - 19:29
Petrunjela Pavić je peta juniorka svijeta u kategoriji do 78 kilograma. Brončana s Europskog juniorskog prvenstva potvrdila je i na Svjetskom juniorskom prvenstvu svoju kvalitetu. U marokanskom Marrakeshu, domaćinu SP-a, dobila je aktualnu europsku doprvakinju te potom i prvakinju Azije i Oceanije, a do još većeg uspjeha nije uspjela doći. Uspješnije su bile prvo aktualna svjetska juniorska prvakinja, a potom i zadnje dvije godine europske juniorska prvakinja.

Redom, članica Judo kluba Dubrovnik 1966. bila je slobodna na startu natjecanja. Čekala je i dočekala za suparnicu u 2. kolu Francuskinju Assiu Said Errhamani, doprvakinju Europe, koja je u 1. kolu savladala Kineskinju Xuetong Zhao. Pobjedom protiv srebrne s EP-a Pavić je stigla je do borbe s Japankom Rinoko Wadom. Nije uspjela dobiti aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju, ali, budući je ušla u finale kvalifikacijske skupine, dobila je priliku za popravak u repasažu.

Tu je čekala Australka Abigail Paduch, prvakinja Azije i Oceanije. Pobjedom protiv nje stigla je do borbe za broncu i borbe s Patriciom Sampaio, europskom juniorskom prvakinjom 2018. i 2019. godine, brončanom s prošlogodišnjeg juniorskog SP-a te petom sa Svjetskog seniorskog prvenstva. Pavić i Sampaio su bile suparnice i u finalu kvalifikacijske skupine na EP-u u Finskoj. Portugalka je i tada bila uspješnija.

Sampaio je sad u polufinalu SP-a izgubila od Nizozemke Rene Van Harselaar koju je Petrunjela savladala u borbi za broncu na EP-u. Finale SP-a u Marrakeshu izborila je i Japanka Wada, koja je na kraju obranila naslov svjetske juniorske prvakinje.

Pavić je uspjeh ostvarila pod vodstvom trenera Matea Semiza, koiji je na SP-u u Maroku bio u ulozi trenera hrvatske reprezentacije. 
28. travanj 2024 07:23