StoryEditorOCM
OstaloJUDO |

JOSIP BULIĆ KREĆE NA PUT Luksemburg je domaćin Europskog juniorskog prvenstva, trener Mateo Semiz: ‘Ima odličnu sezonu iza sebe, najbolju do sad!‘

Piše Tonči Vlašić
6. rujna 2021. - 17:38

Josip Bulić sprema stvari. Judaš Dubrovnika 1966. i hrvatski reprezentativac će u srijedu skupa s trenerom Mateom Semizom put Luksemburga. Čega ga nastup na Europskom juniorskom prvenstvu. Nastupa u kategoriji do 90 kilograma, a za njegovu kategoriju rezerviran je tatami u subotu, 11. rujna.

- Nije Josip izborio samo nastup na Europskom juniorskom prvenstvu, već i na Svjetskom juniorskom prvenstvu – naglasio je Semiz, a Svjetsko juniorsko prvenstvo je krajem drugog tjedna u listopadu u Italiji, na Sardiniji. Kategorija do 90 kilograma je na programu 8. listopada.

- Josip ide na Europsko juniorsko prvenstvo kao juniorski prvak Hrvatske, te osvajač bronce sa svjetskog juniorskog kupa. Ima odličnu sezonu iza sebe, najbolju do sad. Ispunio je sve ciljeve tako da vjerujemo da može do dobrog rezultata i na EP-u – poželio je šef struke Judo kluba Dubrovnik 1966., jedan od trenera reprezentacije, koji je išarao kalendar u kancelariji kluba.

Na njemu je upisano kako je 19. rujna Svjetski seniorski kup u Sarajevu, te kako će tamo ići Bulić, ali i Petrunjela Pavić i Anđela Violić. Pavić nastupa u kategoriji do 78 kilograma, a Violić u kategoriji do 70 kilograma. Zaokružen je i 26. rujna.

- Tad je Grand Prix u Zagrebu gdje će nastupiti Petrunjela i Anđela. Naš Europski seniorski kup u Gospinom polju je 16. i 17. listopada, a tu će se sigurno boriti njih troje, Petrunjela, Anđela i Josip. Zatim, početkom studenog je Europsko mlađe seniorsko prvenstvo, koje će se održati u Budimpešti. Ide Petrunjela, a nadamo se kako će i Anđela osigurati na idućim natjecanjima nastup - rekao je Semiz.

image
Mateo Semiz, trener Dubrovnika 1966. i član stručnog stožera hrvatske reprezentacije
Gabijuan
IVA TAKOĐER IDE NA EURO

Iva Oberan, prvo ime Judo kluba Župa dubrovačka, kao i Petrunjela Pavić, judašica Dubrovnika 1966., osigurala je nastup na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu u Budimpešti, koje se održava od 6. do 8. studenog.

Oberan niže uspjehe u kategoriji do 63 kilograma. I ona će se za mlađe seniorsko EP 'zagrijavati' na Svjetskom seniorskom kupu u Sarajevu, Grand Prixu u Zagrebu, a trebala bi nastupiti i na Europskom seniorskom kupu u Gospinom polju.

10. svibanj 2024 02:48