StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE |

JAVIO SE ANTUN RAČIĆ NAKON VAGANJA ‘Borio sam se u karijeri i protiv još viših. Nezgodno jest, ali znam kako protiv takvih!‘

Piše Tonči Vlašić
18. prosinca 2020. - 20:47
Borba za pojas prvaka KSW-a u bantam kategoriji - branitelj naslova, 30-godišnji Antun Račić i izazivač, 23-godišnji Brazilac Bruno Santos foto za Dubrovački vjesnik: Sebastian Rudnicki
Imao sam točno 61 kilogram, a moj suparnik, Brazilac Brunio Santos 61,1 kilogram. Nismo smjeli imat više od 61,2 kilograma – javio se nakon vaganja, koje je održano u Varšavi, Antun Račić. I dok se 30-godišnji Župljanin spremao za put, za Lodz, trebat će mu sat vremena vožnje autom od glavnog grada Poljske do njega, tamo će sutra braniti naslov prvaka KSW-a u bantam kategoriji, komentirao je suparnika, koji je viši od njega deset centimetara.

- Borio sam se u karijeri i protiv još viših. Nezgodno jest, ali znam kako protiv takvih – istaknuo je Račić uz dodatak kako je vaganje prošlo u najboljem redu, kao i sve uoči borbe.

image
Nakon vaganja - oči u oči - Antun Račić i Brazilac Bruno Santos foto za Dubrovački vjesnik: Sebastian Rudnicki


Javio se popodne i za dnevnik RTL-a, televizije koja će izravno prenositi njegovu borbu u subotu, 19. prosinca. Račić je prije malo više od godine dana ostvario najveći uspjeh, te postao prvi KSW-ov prvak bantam kategorije. Zbog korone nije naslov branio ranije ove godine.

Priredba u Lodzu održava se iza zatvorenih vrata, bez prisustva gledatelja.

- Bit će sličnije onome kad sam na treningu – dodao je 30-godišnji Župljanin, koji je dobio zadnjih šest borbi, koji ne zna za poraz više od tri godine, koji je u karijeri imao do sad 33 borbe od kojih je dobio 24, dok je jedna završila bez pobjednika. Santos, sedam godina mlađi borac, dobio je devet od deset borbi. Prvu profesionalnu borbu je odradio 2017. godine, dok je Račić u tim vodama od 2009. godine.

Gledatelji RTL2 moći će pratiti ukupno dvije borbe iz Lodza s KSW-ove 57. priredbe, i to od 23.30 sati. Osim borbe Račića i Santosa, moći će se u izravnom prijenosu pogledati i dvoboj između Britanca Phila De Friesa i Poljaka Michala Kita za KSW-ov naslov prvaka u teškoj kategoriji. De Fries je već tri puta obranio naslov, hoće li i četvrti?

Račić je bez poraza u KSW-u. Dobio je svih pet borbi. Župljanin prvi put brani naslov.

image
Antun Račić na vaganju u Varšavi za nastup na 57. priredbi KSW-a, koja će se u subotu, 19. prosinca, održati u Lodzu foto za Dubrovački vjesnik: Sebastian Rudnicki
27. travanj 2024 13:46