StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKO MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO EUROPE U JUDU

Iva Oberan napravila grešku u prvom kontaktu, a to je Ukrajinka znala iskoristiti...

Piše Tonči Vlašić
5. studenog 2021. - 13:35

Iva Oberan je napravila grešku u prvom kontaktu, a to je uspjela iskoristiti Ukrajinka Mariia Bulashevych, te se plasirala u četvrtfinale kategorije do 63 kilograma, a judašica Župe dubrovačke zaključila nastup na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu Europe, koje se održava u Budimpešti.

Oberan je bila u ulozi pete nositeljice, te slobodna u 1. kolu, dok je Bulashevych 2. kolo izborila uspjehom protiv Nizozemke Nadiah Krachten, koja je prošle godine bila peta na mlađe seniorskom EP-u.

Drugog dana prvenstva, u subotu, 6. studenog, na tatami će svo troje judoka Dubrovnika 1966., Anđela Violić, Petrunjela Pavić i Josip Bulić.

Violić nastupa u kategoriji do 70 kilograma u kojoj je sedma nositeljica (slobodna je na startu, čeka pobjednicu borbe u kojoj se sastaju Ruskinja Dina Gizatulina i Austrijanka Anna Lena Schuchter), Pavić je treća nositeljica u kategoriji do 78 kilograma (slobodna je na startu, a u 2. kolu je čeka Mađarica Nikolett Sagi), a Bulić osmi nositelj u kategoriji do 90 kilograma (čeka pobjednika borbe između Austrijanca Thomasa Scharfettera i Rusa Ekubzhona Nazirova). 

27. travanj 2024 13:09