StoryEditorOCM
OstaloZAVRŠEN JUDO TURNIR 30. LJETNE UNIVERZIJADE

IVA OBERAN DOBILA TRI OD ČETIRI BORBE ZA HRVATSKU U EKIPNOM DIJELU Samo je zlatna reprezentativka Japana bila bolja od članice Župe dubrovačke

8. srpnja 2019. - 09:17
Hrvatska ženska judo reprezentacija u kojoj je nastupala Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka, zauzela je sedmo mjesto u ekipnom dijelu 30. jubilarne Univerzijade.  

Na startu su naše judašice dobile Mađarsku s 3:2. Oberan je donijela prvi bod za našu reprezentaciju u tom meču, pobjeda u kategoriji do 63 kilograma, nakon čega su slavile i Lucija Babić u kategoriji do 70 kilograma te Zrinka Miočić u kategoriji preko 70 kilograma. Hrvatska nije imala judašicu u kategoriji do 52 kilograma te je svaki meč suparnik imao vodstvo 1:0. Kako je Tena Šikić poražena u kategoriji do 57 kilograma Hrvatska je protiv Mađarske gubila s 2:0.

Potom su naše dobile i Rumunjsku s 3:2. Opet je uspješna bila Oberan, ovaj put je donijela vodstvo 2:1. Prvi bod je izborila Šikić, a treći, odlučujući, Miočić.

U četvrtfinalu suparnik je bio Japan, kasniji pobjednik. Japan je bio uspješniji s 3:0. Oberan nije uspjela protiv Nane Kota, osvajačice zlatne medalje u pojedinačnom dijelu natjecanja u kategoriji do 63 kilograma u kojoj je članica Župe dubrovačke bila sedma s dvije pobjede i dva poraza.

Nakon toga u repasažu naše su izgubile i od Francuske, koja je slavila s 3:2 te izborila borbu za broncu. Oberan je protiv Francuske donijela vodstvo 2:1, Šikić je prethodno izjednačila na 1:1, ali Babić i Miočić nisu uspjele doći do trećeg pobjedničkog boda.

Japan je zlato osvojio 3:0 pobjedom u finalu protiv Rusije, i do finala je sve dobio s 3:0, dok je Koreja dobila Francusku, a Njemačka Brazil u borbi za broncu.
28. travanj 2024 20:45