StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE |

I TO SE DOGODILO Prvi put oba prvoligaša iz Dubrovnika, debitanti u najvećem rangu, slavili u istom kolu!

Piše Tonči Vlašić
30. studenog 2020. - 10:34
Prvi put ove sezone oba dubrovačka prvoligaša, Hajduk i Komolac, debitanti u najvećem rangu, upisali su pobjede u istom kolu. Hajduk je kod kuće s 19:7 svladao Imotski, a Komolac je bio uspješan u gostima kod Primoštena 15:11. Najuspješniji županijski klub u prvih pet kola (n)ove sezone, Metković, nije uspio kod Otoka doći do bodova.

U Srebrenom Imotski je bolje otvorio utakmicu, vodio je na tri od četiri terena u prvom krugu. Od Hajdukovaca samo je Miroslav Petković u disciplini bližanje i izbijanje u krug držao sve pod kontrolom. Ipak, nakon prvog kruga 6:2 za Hajduk. Nikola Mikulić je od 0:5 stigao do 13:5, preokrenuo je i par (Josip Glavinić i Damir Ilić), ali ne i trojka (Branko Čubela, Pero Fiorović i Gracija Stjepčević).


image
Damir Ilić (Hajduk) foto: Tonči Vlašić

image
Branko Ćubela (Hajduk) foto: Tonči Vlašić

image
Pero Fiorović (Hajduk) foto: Tonči Vlašić

image
Nikola Mikulić (Hajduk) foto: Tonči Vlašić


Kako je Hajduk na 'gumama' dobio četiri od pet disciplina, i prije zadnjeg kruga, posljednje četiri discipline, bilo je jesno kako će Hajduk ostvariti drugu pobjedu. Na kraju je bio uspješniji i u zadnjem krugu, 5:3, te je ostvario uvjerljiv uspjeh.

Miroslav Petković je bio bez greške u redovima Hajduka. Dobio je sve tri discipline, na 'gumama' precizno izbijanje, a u zadnjem krugu par igrajući s Matom Vezilićem.

image
Prva HBL, 5. kolo: Hajduk - Imotski 19:7 u Dvorani u Srebrenom foto: Tonči Vlašić


Komolac je u Šibeniku gubio od Primoštena nakon prvog kruga sa 6:2. Samo je Stijepo Violić donio poene dubrovačkom sastavu. Bio je uspješan u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Domaćin je potom u dvije discipline brzinskog izbijanja osvojio tri od četiri boda, te vodio 9:3, ali nakon toga krenuo je Komolac. Mario i Srećko Bajo su dobili precizno izbijanje, svaki je donio po dva poena, zatim su Mario Bajo i Marko Luković udružili snage i slavili u disciplini brzinsko štafetno izbijanje, te je rezultat uoči zadnjeg kruga bio izjednačen – 9:9, a u zadnjem krugu oba pojedinca je dobio dubrovački sastav (slavili su Mario Bajo, te Niko Sukno), te par (Ante Farčić i Vlaho Monković).

Pobjeda Komolca u Šibeniku prva je gostujuća pobjeda ove sezone jednog županijskog prvoligaša.

Metković je u Sinju izgubio od Otoka 15:11. Kao i u Šibeniku, tako i u Sinju, uoči zadnjeg kruga je bilo 9:9, ali za razliku od Komolca, Metković je u zadnjem krugu dobio tek jednu disciplinu. Porazu je kumovao izostanak Mile Vidovića i Đorđa Grbića.

Poredak; 1. Biston 13 bodova, 2. Otok 10 bodova, 3. Metković 9 bodova, 4. Sokol Orbico 7 bodova, 5. Hajduk Dubrovnik 7 bodova, 6. Komolac 6 bodova, 7. Imotski 6 bodova, 8. Primošten bez boda.

U 6. kolu, 5. prosinca, od 15 sati Hajduk dočekuje Otok, Metković je domaćin Sokol Orbicu, a Komolac gost Imotskog. Još igraju prvi i zadnji, Biston i Primošten. Biston je u 5. kolu sa 16:10 dobio Sokol Orbico u gostima.
28. travanj 2024 15:03