StoryEditorOCM
OstaloHALO, FLORIDA! |

I CRO COP JE OVAJ PUT S KONAVLJANINOM U AMERICI Ante Delija se bori za milijun dolara: ‘Rus je favorit za osvajanje turnira, ali izgleda kako će...‘

Piše Tonči Vlašić
18. kolovoza 2021. - 10:44

Moja borba je prva borba glavnog dijela priredbe, koji počinje u četvrtak, u 21 sat po lokalnom vremenu, dakle, s obzirom na vremensku razliku, Florida – Hrvatska od šest sati, moja borba je u petak ujutro, u 3 sata po našem vremenu. Bit će izravan prijenos na Arenasport 2 – javio se s Floride, iz Miamija Ante Delija.

- Vruće je ovdje, ali, tako je, kako je. Ali je u nas bolje? Je li pala u nas kiša? Nije još, ha, tko zna hoće li. Rekli su da hoće. Vidio sam da je bio pljusak u Splitu. Nije im opet dobra prognoza – dodao je 31-godišnji Konavljanin, kojeg sutra čeka polufinale na PFL-ovom turniru, i to protiv dva mjeseca starijeg Rusa Denisa Goltsova, koji je dobio 27 od 33 profesionalne borbe u karijeri. Delija se pak može pohvaliti s 18 pobjeda u 22 borbe.

Prognoze su – Goltsov je favorit protiv Ante. Rus iz Sankt Petersburga dobio je osam od devet zadnjih borbi, 22 od 27 pobjeda ostvario je prekidom. Do polufinala PFL-a stigao je s dvije pobjede - prekidom. Prvo je bio bolji od Mo DeReeseja, a u 2. kolu od još jednog Amerikanca, Brandona Saylesa.

- Goltsov je favorit za osvajanje turnira, ali izgleda kako će ispast već u polufinalu – smije se Delija, koji je porazom počeo nastup ove sezone u PFL-u, u teškoj kategoriji. Iznenadio ga je na startu Brazilac Bruno Capelozza. Ali, u 2. kolu je uzeo maksimalni broj bodova, tri za pobjedu i dodatna tri jer je nokautirao Amerikanca Chandlera Colea već u prvoj rundi, te je čekao hoće li mu to biti dovoljno za mjesto među četiri najbolja. Bilo je. Na kraju treći na 'prvenstvenoj tablici', a što mu je donijelo nastup u polufinalu i nastavak utrke za glavnom nagradom – milijun američkih dolara.

- Goltsov je bio dva puta svjetski sambo prvak, i dva puta europski. Rusi od malih nogu počnu trenirati sambo, imaju tko zna koliko mečeva iza sebe kad dođu u MMA, dakle, već imaju iskustva kad krenu s MMA. Sambo je baš dobra baza za MMA. Najbolja moguća. Jesam li imao nekog dobrog sambo borca za sparinga? Ne, više sam radio na kondiciji, te kako iskoristiti svoje prednosti. Baš sam dobro spremljen. Šest mjeseci sam bez prestanka u treningu.

image
Ante Delija
Ronald Goršić/Cropix

Uz njega je u Miamiju Stipe Drviš, a za razliku od Atlantic cityja., gdje je održan prvi krug, gdje je Ante imao prve dvije borbe, te izborio polufinale, sad je s njim na Floridu stigao i Mirko Filipović. I legendarni CRO COP će biti uz Deliju za vrijeme borbe protiv Goltsova.  

- Samo ću mu i ovom prilikom reći jedno veliko hvala. Mirko vjeruje u mene i daje mi veliku snagu i motivaciju. Puno mi pomaže, kod kuće me primio kao svoje dijete.

U Atlantic Cityju nije bilo gledatelja. Sad će ih biti.

- Koliko, e to ne znam, ali će ih biti. Ovdje na Floridi nisu onakve mjere kao u Atlantic Cityju, kakve su u većem dijelu Europe. Lakše se diše po tom pitanju. Ne vidim na ulicama ljude s maskama. Inače, tri mjeseca sam ove godine proveo ukupno u Americi. Sad nije bilo karantene, kao kad smo bili u Atlantic Cityju. Pripreme sam odradio u Zagrebu za ovu borbu. Za prethodnu sam bio non stop u Americi. Priredba se sad održava u dvorani Seminole Hard Rock Hotela. Prekrasan hotel. Baš prekrasan - podvukao je Delija uoči svoje 23. profesionalne borbe u karijeri. Neki kažu najveće do sad.

U drugom polufinalu teške kategorije PFL-a suparnici su Brazilac Bruno Capelozza i Amerikanac Jamelle Jones

image
Ante Delija
Damir Krajač/Cropix
07. svibanj 2024 00:51