StoryEditorOCM
OstaloBADMINTONSKI KLUB DUBROVNIK

HRVATSKI KUP Marko i oba Patrika sa zlatom oko vrata

30. siječnja 2019. - 17:10
Dvije zlatne i dvije srebrne medalje osvojili su članovi Badmintonskog kluba Dubrovnik na turniru 1. kola Hrvatskog kupa u Čakovcu za mlađe kadete, kadete i mlađe juniore. Najviše uspjeha imao je Patrik Karamatić, koji je u uzrastu mlađih kadeta osvojio zlato i srebro. Najbolji je bio u paru s Patrikom Konjuhom, a pojedinačno je zauzeo drugo mjesto. Konjuh je pojedinačno bio četvrti. Davor Makivić i Niko Šumić su bili četvrti u paru, a pojedinačno Makivić šesti, a Šumić osmi. Karamatić i Konjuh su do zlata stigli s tri pobjede, Karamatić do finala s tri pobjede, a Konjuh do polufinala s dvije pobjede. 

Drugo zlato za Dubrovnik osvojio je Marko Janičić u uzrastu kadeta, i to u paru s Rokom Pipunićem, članom zagrebačkog Purgera, dok je pojedinačno bio četvrti. Na putu do zlata u paru Janičić i Pipunić su dobili oba susreta, dok je Janičić do polufinala u pojedinačnokj konkurenciji stigao s dvije pobjede.  

U konkurenciji mlađih kadetkinja Lučia Galjer i Petra Šilje osvojile su srebro u paru, do finala su stigle uspjehom u polufinalu. Pojedinačno je Galjer bila četvrta, s pobjedom je izborila polufinale, Šilje je na kraju zauzela osmo, a jedanaesto mjesto Romea Milković, koja je u paru s Klarom Hajdarović iz Međimurja bila šesta. 

Od troje članova Dubrovnika, koji su na kraju u pojedinačnoj konkurenciji bili četvrti, dvoje ih je u susretima za treće mjesto poraženo u tri seta. Marko Janičić je u ogledu za broncu dobio drugi set, dok je Lučia Galjer dobila prvi.

Slijedeći nastup Badmintonski klub Dubrovnik imat će na seniorskom prvenstvu Hrvatske, koje se održava 2. i 3. veljače u Zagrebu. Za nastup su prijavljene Mia Čerjan, Maris Guca, Barbara Janičić i Nikolina Kabiček.
28. travanj 2024 01:55