StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA |

SUPER VRIJEDNA POBJEDA Nevjerojatan četvrti set, igralo se čak 70 poena nakon kojeg su sva tri boda pripala Dubrovniku!!!

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2020. - 19:37
Gotovo je - nakon 70 poena u četvrtom setu, Dubrovnik je sa 36:34 dobio četvrti set, te izborio 3:1 pobjedu vrijednu sva tri boda foto: Tonči Vlašić
Drama u Gospinom polju. Nevjerojatan četvrti set u kojem su nakon posljednjeg poena, i to, ni manje, ni više nego 70. poena, da, čak 70 poena je trebalo za odluku, skakale od sreće odbojkašice Dubrovnika, a tugu nisu mogle sakriti gošće, odbojkašice Olimpika.

Dubrovnik je vodio s 2:1 nakon tri seta. Dobio je drugi i treći nakon što je ostao bez prvog, koji je odlučen nakon 50 poena (26:24 za Olimpik). Zatim u drugom i trećem uvjerljiv Dubrovnik. Olimpik je u drugom setu ostao na samo 14, a u trećem je uzeo čak poena manje. I onda 'ludi' četvrti set u kojem je bilo – ako ga dobije Dubrovnik, uzet će sva tri boda protiv izravnog suparnika u borbi za ostanak, ostvariti željeno, steći veliku prednost, a ako ga dobije Olimpik, tad je gost osigurao najmanje bod u Gospinom polju.

U tom četvrtom setu tresao se Dubrovnik, pa Olimpik, pa Dubrovnik, pa Olimpik, i jedni i drugi su propustili pet, šest, sedam lopti za uzeti četvrti set, 'igrale' su i klupe, radovale se i tugovale, i onda nakon 34:34, kad je izjednačio Olimpik, Dubrovnik stiže do svog 35. poena, a potom je domaćin izborio još jedan, taj 70. poen u setu, slavio sa 36:34, te njegovoj sreći nije bilo kraja.

image
Slave odbojkašice Dubrovnika tri boda vrijednu pobjedu protiv odbojkašica Olimpika foto: Tonči Vlašić


Slavile su u tom trenutku na klupi Mirjana Vreća, Paulina Prkačin i Marina Radić, radovali se i Tomaž Jurišić, kondicijski trener te fizioterapeut Toni Zoranić, a na terenu 'zaplesale' Anđela Čuljak, Karla Burđelez, Matea Daničić, Nina Jakić, Mara Šilje, Marijeta Lolić, Ivana Marinović, Lucija Barač, Nora Đurić, Doris Buzolić, Martina Vreća, Ema Šušić, Gabriela Stipanović i Katarina Drobac.

Dubrovnik je tako ostvario drugu pobjedu u povratničkoj sezoni u najvećem rangu, ima nakon 7. kola lijepih 6 bodova. Prva tri je uzeo kod Poreča, također izravnog suparnika. Olimpik je s jednim bodom posljednji, dvanaesti na tablici Hrvatske Super lige. Poreč s dva boda na predzadnjem mjestu. Dubrovnik je na diobi osmog mjesta sa 6 bodova, a u idućem, 8. kolu, gost je Rijeke, koja je deseta s 2 boda. Još jedna utakmica Dubrovnika u kojoj bi uspjeh bio zlatan vrijedan, kao što je ovaj protiv Olimpika!
27. travanj 2024 17:22