StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

HRVATSKA JUNIORSKA LIGA - JUG Ekipa dvostrukog svjetskog i europskog prvaka je i dalje na savršenom učinku!

Piše Tonči Vlašić
10. veljače 2020. - 12:15
Ogled dva vodeća sastava južne skupine Hrvatske juniorske lige, koji se igrao u Šibeniku, pripao je ekipi Dubrovačko-neretvanske županije, koja je s 10:8 bila bolja od domaćina, ekipe Šibensko-kninske županije. Ekipa Dubrovačko-neretvanske županije je tako zadržala vodeću poziciju, i dalje sa savršenim stopostotnim učinkom, dobila je svih pet utakmica, dok je ekipa Šibensko-kninske županije ostala na četiri pobjede i na drugom mjestu, a upisala je drugi poraz.

Ekipa Dubrovačko-neretvanske županije, koju vodi Markica Dodig, dvostruki svjetski i europski prvak, odlično je otvorila derbi 6. kola. Povela je s 8:0. U prvom krugu, tri discipline, Dario Dujmović i Gracija Stjepčević su dobili brzinsko štafetno izbijanje, Stijepo Batinić precizno izbijanje, a Marko Batinić precizno valjanje. Potom je Karmelo Vučković bio uspješan u brzinskom izbijanju. Međutim, domaćin je slavio u dva preostala brzinska izbijanja, ali, u zadnjem krugu, u zadnje tri discipline, Dario Dujmović je dobio pojedinca iako je gubio sa 4:1. Na kraju je slavio sa 13:6, i to je bilo dovoljno za uspjeh i ostanak na vrhu ekipe Dubrovačko-neretvanske županije, koja je još prije dva kola osigurala plasman na završni turnir (po četiri najbolja iz obje skupine, Sjever i Jug, igrat će na završnom turniru u Rijeci), a ovim uspjehom u Šibeniku po svemu sudeći je osigurala prvo mjesto u južnoj skupini što će joj prvog dana završnog turnira donijeti ogled protiv četvrtoplasirane ekipe skupine Sjever u borbi za plasman u polufinale.

Pobjedu u Šibeniku ekipa Dubrovačko-neretvanske županije izborila je u sastavu: Marko Batinić, Stijepo Batinić, Darijo Dujmović, Marko Gašpar, Gracija Stjepčević, Karmelo Vučković i Matej Vukanović.

Ekipa Dubrovačko-neretvanske županije ima 15 bodova i unatoč utakmici manje je vodeći sastav skupine Jug. Druga je ekipa Šibensko-kninske županije s 12 bodova, a toliko je bodova osvojila i ekipa Boćarskog centra Sinj. Četvrta je ekipa Zadarske županije s 9 bodova. Peta je ekipa Splitsko-dalmatinske županije s 3 boda i utakmicom manje, a posljednja je ekipa Boćarskog kluba Otok bez boda.
28. travanj 2024 16:20