StoryEditorOCM
OstaloJUDO

GRAND PRIX Šutalo dobila u četvrtfinalu Tel Aviva osmu na svijetu, kazne joj na kraju odnijele broncu, ali se vraća s novim bodovima

27. siječnja 2019. - 11:05
Ivana Šutalo je nakon odrađenih priprema u Austriji imala prvi nastup u 2019. godini, i malo je nedostajalo da na njemu stigne do nove, svoje četvrte medalje na Grand Prix-u. Najuspješnija sportašica Dubrovačkog saveza športova posljednjih nekoliko godina u Tel Avivu je zauzela peto mjesto u kategoriji preko 78 kilograma.

Nastup je otvorila pobjedom protiv Gruzijke Sophio Somkhishvili, koju je u prvoj minuti borbe savladala ipponom. Potom je wazarijem i ipponom dobila Bjeloruskinju Marynu Slutskayu, osmu sa svjetske rang liste, te se plasirala u polufinale u kojom je poražena od Ukrajinke Yelyzavete Kalanine, desete sa svjetske rang liste.

Šutalo se na kraju borila u Izraelu za broncu. Iako je bila aktivnija, Portugalka Rochele Nunes je napravila jednu kontru te zaradila wazari. Nakon toga je Dubrovkinja dobila i treću kaznu, te je ostala bez medalje, ali ne i bez novih bodova za svjetsku rang listu (uoči nastupa u Tel Avivu Ivana je bila na 23. mjestu).

Članica Judo kluba Dubrovnik ima jedno zlato i dvije bronce s turnira iz Grand Prix serije.
 
28. travanj 2024 15:14