StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKO PRVENSTVO Može li Ivana u Minsku prekinuti Annin niz?

21. lipnja 2019. - 19:23
Ivani Šutalo je ždrijeb Europskog seniorskog prvenstva za suparnicu dodijelio godinu i pol stariju, 26-godišnju Annu M Bairo, francusku reprezentativku, četvrtu nositeljicu, koja je bila uspješnija u svih pet međusobnih borbi. 

Šutalo od siječnja i petog mjesta na Grand Prixu u Tel Avivu zbog zdravstvenih problema nije sudjelovala na IJF Touru. Vratila se sredinom svibnja osvojivši broncu na Europskom kupu u Orenburgu. Judašica Dubrovnika je bila europska mlađe seniorska prvakinja i doprvakinja, a osvajala je medalje na kadetskim i juniorskim prvenstvima, pojedinačno i ekipno. S Europskog seniorskog prvenstva ima ekipnu medalju. 

- Bairo je jako neugodna protivnica, ali Šutalo se vraća nakon ozljede i vjerujem da može upisati dobar nastup. Vidjet ćemo kakav će joj ponedjeljak biti dan, ali vjerujem u nju – komentirao je ždrijeb izbornik ženskih reprezentacija, Vladimir Preradović.

U kategoriji preko 78 kilograma ukupno će nastupiti 18 judašica. Inače, Europsko prvenstvo se održava u sklopu drugih Europskih igara koje se održavaju u Minsku (15 sportova, 4000 sportaša iz 50 država). U glavnom gradu Bjelorusije, u dvorani Sportska palača, Europsko judo prvenstvo počinje u subotu, 22. lipnja i traje do utorka, 25. lipnja. Nastupit će ukupno 170 judašica i 229 judaša iz 49 država. Boje Hrvatske brane tri judašice (osim Šutalo tu su Barbara Matić i Karla Prodan) i dva judaša (Dominik Družeta i Zlatko Kumrić). 
28. travanj 2024 12:02