StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKO JUNIORSKO PRVENSTVO Domaćin izbacio Hrvatsku

17. rujna 2017. - 14:38

Hrvatska ženska judo reprezentacija poražena je na startu ekipnog natjecanja na Europskom juniorskom prvenstvu, koje se od petka, 15. rujna do nedjelje, 17. rujna, održava u Mariboru. Bolja je bila reprezentacija domaćina, Slovenija, i to s 3:2. Već nakon prve tri od ukupno pet borbi bilo je jasno tko ide dalje, a za koga je natjecanje završeno na prvom koraku. Slovenija je povela s nedostižnih 3:0. Prvo je Matea Brletić izgubila od Nuše Perovnik, zatim Iva Oberan od Kaje Kajzer te Lucija Babić od Andreje Leski. U preostale dvije borbe slavile su naše judašice: Karla Prodan je dobila Petru Opresnik, a Zrinka Miočić bila bolja od Zale Pecoler.

Hrvatska je na juniorskom EP-u u Sloveniji nastupila s devet judoka (dva judaša i sedam judašica) te osvojila jednu medalju - broncu u pojedinačnoj konkurenciji. Uspjelo je to Lei Gobec, članici Judo kluba Zagreb u kategoriji do 78 kilograma.

Od dvoje članova klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije na prvenstvu, koje je okupilo 440 judoka iz 41 države, Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, zauzela je sedmo mjesto u kategoriji do 57 kilograma, dok je Ardian Sufaj, član Judo kluba Dubrovnik 1966., ostao bez plasmana u kategoriji do 90 kilograma.

30. travanj 2024 15:27