StoryEditorOCM
OstaloNOVI USPJEH JUDAŠICE DUBROVNIKA 1966.

EUROPSKI JUNIORSKI KUP Srebro za Petrunjelu Pavić, koja je sad u TOP 10 svjetske rang liste! 

7. travnja 2019. - 21:53
Opet je uspjela. Petrunjela Pavić se popela i na pobjedničko postolje Europskog juniorskog kupa u talijanskom Lignanu. Osvojila je srebro u kategoriji do 78 kilograma. S tri pobjede je stigla do finala u kojem je bolja bila Renee Van Harselaar, reprezentativka Nizozemske. Prije toga judašici Dubrovnika 1966. na pobjedi su čestitale domaća natjecateljica Michela Recchia, zatim Ruskinja Daria Kariakina te u polufinalu Estonka Annika Karilaid.

Brojne su bile judoke iz Dubrovačko-neretvanske županije na Europskom juniorskom kupu u Lignanu. Bruna Bilić je u kategoriji do 57 kilograma bila slobodna na startu, potom je judašica Dubrovnika 1966. ostvarila pobjedu te izgubila u polufinalu skupine 'C', ali je dobila priliku za popravni. Međutim, nije uspjela novom pobjedom doći na dva koraka do borbe za broncu.

Nastupila je u kategoriji do 63 kilograma Iva Oberan, članica Župe dubrovačke. Bila je uspješna na startu, ali ne i u 2. kolu.
 
U Lignanu su nastupila četvorica judaša Dubrovnika 1966., i to Josip Bulić, Adrian Sufaj, Marko Vareškić i Luka Violić. Bulić je u kategoriji do 81 kilogram i Sufaj u kategoriji do 90 kilograma poraženi su na startu, Vareškić je u kategoriji do 81 kilogram dobiio prvu, ali ne i drugu borbu. Volić je četiri puta izlazio na tatami. Ostvario je dvije pobjede što mu je donijelo plasman u kategoriji preko 100 kilograma - sedmo mjesto. Od dvojice članova Ura Nage, Leon Đapić je u kategoriji do 66 kilograma je prošao u 2. kolo, ali ne i dalje, dok je Leon Konjevod u kategoriji do 73 kilograma poražen na startu.

- Petrunjela će nakon uspjeha u Lignanu biti osma na svjetskoj rang listi najboljih juniorki – istaknuli su iz Judo kluba Dubrovnik 1966.

Pavić je u LIgnanu stigla do svog najvećeg uspjeha u Europskom juniorskom kupu u kojem sad ima ukupno tri medalje. Prvi put je nastupla u finalu. Brončana je bila u Sarajevu prošle godine i u portugalskoj Coimbri prošli mjesec. 

FOTO Petrunjela Pavić (prva s desna) na pobjedničkom postolju Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku 2018. godine
30. travanj 2024 20:12