StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE Plivačice iz 'A' u 'B', plivači nadomak višeg ranga

18. prosinca 2016. - 14:13

Nisu uspjele plivačice Juga izboriti ostanak među osam najboljih ekipa Hrvatske. Prirediti iznenađenje te izbjeći posljednja dva mjesta u konkurenciji starijih i iskusnijih ekipa. Zauzele su na ekipnom 'A' prvenstvu Hrvatske u plivanju posljednje, osmo mjesto te će iduće godine nastupati na 'B' ekipnom prvenstvu, prevedeno, boriti se tada za plasman od 9. do 16. mjesta. Ukoliko krajem 2017. izbore prve dvije pozicije na 'B' prvenstvu, vratit će se među najbolje.

Naslov prvakinja osvojilo je riječko Primorje, ZPK je drugi, Dubrava treća, Mladost četvrta, Šibenik peti, Sisak Janaf šesti, a sedmi Medvešćak. Za ostanak je trebalo osvojiti 16292 boda, koliko je uhvatio Sisak Janaf, a Jug je skupio 14327 bodova.

Mjesta Medveščaka i Juga zauzet će Grdelin i Zadar, dvije najuspješnije ekipe na 'B' prvenstvu. U konkurenciji plivača naslov prvaka osvojila je zagrebačka Mladost.

Plivači Juga su nakon drugog od tri dijela natjecanja na 'C' ekipnom prvenstvu na drugom mjestu. Prva Pula ima 313 bodova više, a treći Šibenik zaostaje za Jugom 40 bodova. Četvrti Barok 'kasni' u odnosu na Juga 705 bodova. Prva dva mjesta vode u 'B' razred. KPK je posljednji na 'C' prvenstvu uoči posljednjeg trećeg dijela prvenstva, dok su plivačice KPK u konkurenciji dvanaest ekipa na 'C' ekipnom prvenstvu, koje se održava u Splitu na osmom mjestu.

Treći, posljednji dio 'C' ekipnom prvenstva počinje danas u 15.30 sati.

27. travanj 2024 21:05