StoryEditorOCM
OstaloIZNAD SVOJIH GRANICA |

"EARTH, SEA & FIRE" DUBROVNIK TRIATHLON SPRINT Zlatni dvojac s juga - Dubrovčanin Željko Cota i Karmen Fabris s Korčule

Piše Tonči Vlašić
2. listopada 2021. - 16:03

Dubrovčanin Željko Cota je ukupni pobjednik dubrovačkog međunarodnog sprint triatlona ‘Earth, sea & fire', koji se održao u organizaciji Triatlon kluba Dubrovnik, dok je u ženskoj konkurenciji pobijedila Karmen Fabris s Korčule. 

- Prvi put sam nastupio na ovom natjecanju - dodao je Cota, pobjednik iz prve, a koji je prije neki dan osvojio sprint triatlona na Korčuli, 11. izdanje Marko Polo Izazova gdje je Fabris bila druga, a godinu dana prije prva. 

Cota, danas član Triatlon kluba Split, između dvije pobjede na sprint triatlonima uzeo je srebro u utrci na 15 kilometara održanoj u sklopu Stonskog maratona, a koji je trčao dan nakon pobjede na Korčuli. 

Natjecatelji su prvo imali zadatak otplivati 750 metara, zatim odvoziti na bicikli 20 kilometara, te na kraju istrčati 5 kilometara... Cota je taj zadarak odradio za sat, 5 minuta i 11 sekundi, bio je brži dvije minute i sekundu od Gorana Puliga, člana Triatlon kluba Dubrovnik, dok je bronca pripala Tomasu Bednaru iz Češke, koji je za drugoplasiranim zaostao 35 sekundi...

Fabris je bila ukupno sedma, a zlato u ženskoj konkurenciji uzela je s vremenom sat, 14 minuta i 40 sekundi. Made Žeravica je bila druga u ženskoj konkurenciji s vrekmenom  sat, 18 minuta i 46 sekundi, samo tri sekunde je prije prošla ciljem od Hannah Grant iz Njemačke, koja je brončana. Žeravica je bila 13. ukupno, a 14. Grant u konkurenciji 40-ak natjecatelja iz Češke, Poljske, Njemačke, BiH, Crne Gore, Srbije, Ukrajine, Italije, Francuske i Hrvatske.

image
Još malo do cilja - Željko Cota
Tonči Vlašić
image
Slavi Korčulanka Karmen Fabris
Tonči Vlašić
image
Made Žeravica iz Župe dubrovačke bila je druga u ženskoj konkurenciji...
Tonči Vlašić
image
Pobjedničko postolje muški - Goran Pulig, Željko Cota i Tomas Bednar iz Češke
Tonči Vlašić
image
Tri najbolje - srebro Made Žeravica, zlato Karmen Fabris i bronca Hannah Grant iz Njemačke
Tonči Vlašić

Nastupile su i dvije štafete. Zlatna je Dubrovnik Old School Team u sastavu Đivo Ban, Maro Perković i Niko Madeško, a srebrna štafeta Dubrovnik Team u sastavu Ratko Ćuk, Sandra Ivanković i Lucija Barač.

28. travanj 2024 11:48