StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

DUBROVNIK NA NAJVIŠOJ STEPENICI POBJEDNIČKOG POSTOLJA Helena Gleđa prvakinja Hrvatske

21. lipnja 2017. - 15:50

Atletski klub Dubrovnik je na popisu klubova osvajača naslova državnog prvaka u 2017. godini. Na listu ga je upisala Helena Gleđa, koja je bila najbolja na petom Prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze, koje se održalo na lokaciji Grebengrad kod Varaždina.

Utrku dugu 37 kilometara, s visinskom razlikom od 1600 metara, Gleđa, 40-godišnja Zagrepčanka, istrčala je za četiri sata i 17 sekundi. Drugoplasirana Jelena Brezak iz Atletskog kluba Sljeme zaostala je za članicom Dubrovnika sedam minuta i 5 sekundi dok je brončana Radmila Maksimović iz Atletskog kluba Šibenik ciljem prošla nakon četiri sata. 22 minute i 48 sekundi.  

U muškoj konkurenciji boje Dubrovnika branio je 27-godišnji Metkovac Ante Živković, koji je u konkurenciji 27 natjecatelja od kojih je dvadeset i četiri završilo utrku, zauzeo 14. mjesto. Član Dubrovnika je utrku istrčao za četiri sata i 15 sekundi. Treba spomenuti kako je to bio prvi nastup Živkovića nakon ozljede. Naslov državnog prvaka osvojio je 26-godišnji član Atletskog kluba Sljeme Nikola Špoljar s vremenom tri sata, pet minuta i 28 sekundi.

Zlato Gleđe je druga medalja za dubrovački klub ove godine na državnim prvenstvima. Prvu je osvojila Marta Musladin, koja je prije mjesec dana u uzrastu limača osvojila srebro na prvenstvu Hrvatske u višeboju. Atletski klub Dubrovnik je s zlatom i srebrom na 21. mjestu u ukupnom poretku klubova osvajača medalja na državnim prvenstvima. Do danas je ukupno 37 klubova osvajalo medalje. 

28. travanj 2024 03:38