StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA/PRVA HRVATSKA LIGA (Ž)

DUBROVNIK DOBIO DRENOVU Može se, može!

5. veljače 2017. - 21:51

Neočekivano, ali zasluženo Dubrovnik je u Gospinom polju dobio lidera, Drenovu, i to sa čistih 3:0 (25:16, 25:21, 26:24) stigavši do svoje treće pobjede.

Dubrovnik je prvi set dobio s 9 razlike. U drugom setu je gubio sa 6:11 i 7:12, a na kraju imao šest set lopti. U trećem setu bilo je izjednačeno dugo, dugo. Drenova je vodila s 15:13, potom i s 18:16. Tada kreće Dubrovnik, koji ima tri meč lopte. Pri rezultatu 24:23 pogriješili su suci na štetu domaćina te je Drenova izjednačila na 24:24. Ali, nakon toga dva poena Dubrovnika za konačnih 26:24.

Drenova i Dubrovnik neće igrati skupa u nastavku prvenstva, a to znači kako će se brisati ovaj rezultat, kao i pobjeda Drenove kod kuće u prvom dijelu protiv Dubrovnika. Međutim, bod protiv Kostrene u gostima prije sedam dana te sad pobjeda protiv Drenove u Gospinom polju, ukupno dobivenih pet setova u dvije utakmice, vratili su vjeru kako dubrovačka ekipa na kraju može ostvariti najvažnije – izboriti ostanak u Prvoj hrvatskoj ligi.

Još su dva kola do kraja prvog dijela sezone (Dubrovnik je gost Brda te domaćin Rijeci) nakon čega će četiri najbolje ekipe u borbu za doigravanje za prvaka, a preostale četiri ekipe u borbu za ostanak. Olimpik, Rijeka i Drenova su osigurali mjesto među četiri najbolje, Dubrovnik će sigurno igrati za ostanak. Matematički, još je otvoreno tko je preostali četvrti sastav u gornjem domu te tko će biti suparnici Dubrovniku. U drugi dio sezone prenose se samo međusobni rezultati s ekipama koje će biti zajedno u skupini u kojima će svatko odigrati šest utakmica.

Pobjedu protiv Drenove Dubrovnik je pod vodstvom Mirjane Vreće izborio u sastavu: Katija Vuličević, Ora Ivanišević, Anđela Kalauz, Anđela Čuljak, Ana Matušić, Sanja Curić, Ana Pavlović, Ivana Marinović, Đive Turajlić, Orsula Štaka, Petra Putica i Gabriela Stipanović.

POREDAK
1. Olimpik
28 bodova, 2. Rijeka 26 bodova, 3. Drenova 26 bodova, 4. Brda 16 bodova, 5. Zadar 14 bodova, 6. Kostrena 14 bodova, 7. Azena 11 bodova, 8. Dubrovnik 9. bodova.

TKO S KIM DO KRAJA PRVOG DIJELA
13. kolo:
Rijela – Olimpik, Brda – Dubrovnik, Drenova – Azena, Kostrena – Zadar, 14. kolo: Olimpik – Kostrena, Zadar – Drenova, Azena – Brda, Dubrovnik – Rijeka.

DUBROVNIK
Dubrovnik je dobio doma Azenu s 3:2 (2 boda), Brda s 3:1 (3 boda) i Drenovu s 3:0 (3 boda), a izgubio od Kostrene u Kostreni s 3:2 (1 bod). Iduća utakmica u gostima protiv Brda bi mogla na kraju biti super važna za ekipu trenerice Mirjane Vreće. Ukoliko bi nju dobili, a Brda na kraju ostala bez gornjeg doma... Uglavnom, prve dvije utakmice u novoj godini popravile su raspoloženje u redovima Dubrovnika.

27. travanj 2024 15:22