StoryEditorOCM
OstaloIMAMO POBJEDNIKA OLIMPIJSKOG TRIATLONA

Dubrovčanin Željko Cota iznenadio brzinom i organizatora, te ispisao povijest ‘Earth, Sea & Fire‘ triatlona: ‘Rekord staze!‘

Piše Tonči Vlašić
15. listopada 2022. - 16:31

Željko Cota je prvi povukao. Joško Pulić, iako je bila velika udaljenost, odmah je prepoznao tko je prvi okrenuo.

- Po stilu, Cota! – istaknuo je Pulić, koji je ovo ljeto skupa s ostalim Dančarima vukao kad je održan plivački maraton.

Koju minutu poslije bilo je jasno kako je Pulić u pravu, a Dubrovčanin u velikoj prednosti, međutim, tek je bilo plivanje. Pred njim je bila još vožnja biciklom, a na kraju trčanje.

image

Joško Pulić i Đivo Ban, koji je nastupio u štafeti

Tonči Vlašić/

Cota je prošle godine slavio u sprint triatlonu, a ove godine se odlučio na novi izazov. Može li slaviti i kad je zadatak puta dva? Naime, pred sudionicima olimpijskog triatlona bilo je 1500 metara plivanja, 40 kilometara vožnje bicikle, te 10 kilomatara trčanja.

Cota je prvi uzeo biciklu, prvi je ostavio biciklu te krenuo trčat. Na kraju je prvi protrčao kroz cilj. Iznenadio je i organizatore, sve. Ciljem je prošao brže od dva sata (sat, 59 minuta i 49 sekundi, i srebro ostaje u gradu, drugi je bio Goran Pulig s vremenom dva sata, 10 minuta i 5 sekundi, dok je bronca otišla u Češku - Tomas Bednar  dva sata, 13 minuta i 46 sekundi)

- Rekord staze! – istaknuo je. Zadovoljan vožnjom, trčanjem...

image

Opet pobjednik - Željko Cota

Tonči Vlašić/

Cota je ove godine u TOP 10 na državnom prvenstvu u svim disciplinama, odradio je prvi put u životu Half Ironman, i to na Korčuli.

Kao mali igrao je nogomet. Potom trčanje, vožnja biciklom, plivanje, prvo duatloni, sad triatloni. Ispisao je povijest ‘Earth, Sea & Fire‘ triatlona. Prvi koji se može pohvaliti s pobjedama u dvije različite discipline. Lani pobjednik u sprint triatlonu, ove godine u olimpijskom triatlonu!

image

Željko Cota - Dubrovčanin, pobjednik olimpijskog triatlona

Tonči Vlašić/
04. lipanj 2024 08:57