StoryEditorOCM
OstaloBRIDŽ KLUB DUBROVNIK

DUBROVČANI I DALJE U NAJJAČEM RANGU Uspio je Celtic bar Belfast!

18. veljače 2019. - 12:23
Uspio je tim Bridž kluba Dubrovnik izboriti ostanak u Hrvatskoj 'A' ligi. Tim Celtic bar Belfast je nakon tri turnira zauzeo deveto mjesto u konkurenciji dvanaest timova, te će i iduće godine igrati u najjačem timskom natjecanju u Hrvatskoj.

- Ovo je prvi put da je naš tim uspio opstati u Hrvatskoj A ligi u bridžu - istaknuo je u svom priopćenju Bridž klub Dubrovnik. Podsjetnik, godinu prije u Hrvatskoj 'A' ligi nastupao je tim Dubrovnik Danče, ali on nije uspio zadržati prvoligaški status, a što je sad uspio Celtic bar Belfast, koji je prošle sezone kroz kvalifikacije stigao do najjačeg ranga, te je Bridž klub Dubrovnik i drugu godinu uzastopno imao svoj tim u prvom razredu.

Prvi dio sezone tim Celtic bar Belfast je zaključio na devetom mjestu s tri pobjede, jednim remijem i sedam poraza. Ostat će u povijesti dubrovačkog kluba upisano kako je njegov tim na prvom od dva turnira prvog dijela sezone dobio tim Jurica Tomljenović 1, aktualnog prvaka i osvajača Kupa Hrvatske, sastav za koji nastupaju reprezentativci Hrvatske. 

U drugom dijelu sezone, Ligi za ostanak, u kojoj su nastupili klubovi koji su u prvom dijelu zauzeli plasman od sedmog do dvanaestog mjesta, Celtic bar Belfast je ostvario četiri pobjede iz pet nastupa. Jedini poraz upisao je u posljedenjem kolu prije kojeg je već ostvario najvažnije - osigurao ostanalk.

Za tim Celtic bar Belfast nastupali su: Joško Đilović, Ante Mijić, Ivica Obad, Đivo Tikvica, Velibor Puzović, Zdenko Stanković i Andrija Martić.
27. travanj 2024 08:15