StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

DRUGI TROFEJ MARA ĐURAŠA Nakon Kupa Hrvatske sa Splitom 2018., sad je prvak Njemačke, i to je za uspjeh TSV Weilimdorfa pogađao u svakoj utakmici!

Piše Tonči Vlašić
23. lipnja 2021. - 07:24

Maro Đuraš je pogodio prvi protiv Fortune Dusseldorf u 4:2 četvrtfinalnom uspjehu, zatim je bio dvostruki strijelac u 4:2 pobjedi u polufinalu protiv TSG 1846 Mainz-Bretzenheima, a na kraju je pogodio i za 1:1 u 3:1 finalom uspjehu protiv HSV-a, te je njegov TSV Weilimdorf po drugi put prvak Njemačke, i opet je u finalu svladao HSV, najtrofejniji njemački klub. Prije dvije godine s 5:4. HSV je zadnji uspjeh ostvario pak 2016. godine.

Završni turnir odigran je u Duisburgu. HSV je poveo u finalu, Đuraš izjednačio u drugoj minuti nastavka, Emir Bunar u 27. i Ante Dikić u 34. potpisali konačni trijumf u sezoni, koja se ipak odigrala do kraja, koja je zaključena na brzinu, nakon što je prekinuta zbog korone još tamo krajem listopada prošle godine.

image
TSV Weilimdorf slavi naslov prvaka Njemačke 2021. godine. Uspjehu je uvelike doprinio i 26-godišnji Dubrovčanin Maro Đuraš (na slici, treći s desna u gornjem redu)

I taj početak sezone je bio u znaku 26-godišnjeg Dubrovčanina, udarnog člana prvo mlade reprezentacije, a poslije povremenog seniorskog reprezentativca, koji je debi imao 2014., koji je prvi pogodak za A reprezentaciju postigao 2015. protiv Francuske, i koji je bio 2016. sudionik Europskog prvenstva. Đuraš je u prvoj pobjedi TSV Weilimdorfa ove sezone postigao ni manje, ni više nego pet pogodaka, zatim po dva pogotka u iduće dvije utakmice. I nakon te tri pobjede sve je stalo. Čekalo se, čekalo. Na kraju dočekalo. Nove tri utakmice, i u svakoj je opet pogodio Maro, koji je sa 16, 17 godina prvi put zaigrao za prvu momčad Square. Dubrovački klub je tad bio drugoligaš, a on s juniorima doprvak Hrvatske. U dresu prve momčadi dubrovačkog kluba slavio je 2013. povratak među prvoligaše, a u ljeto 2017. prvi put je napustio Gospino polje. Sezonu 2016./17. zaključio je sa 17 pogodaka nakon čega je dobio poziv najtrofejnijeg hrvatskog kluba, Split Tommyja, koji je prihvatio.

Sa Splitom je 2018. osvojio Kup Hrvatske. Na Final fouru u Našicama dobio je u polufinalu istoimenog domaćina s 5:0, a u finalu Vrgorac s 3:2. Bio je strijelac u finalu za 2:0. Potom se odlučio vratiti u Square, koji je tad slagao momčad za napad na trofeje. Međutim, u dvije sezone u tri od četiri natjecanja zaustavljen je na putu do trofeja u polufinalu, dva puta u prvenstvu, te jednom u kupu. Nakon poraza u polufinalu doigravanja prošle sezone opet je napustio Square. Prihvatio poziv iz Njemačke.

Sad Đuraš, koji je upisao 22 nastupa za seniorsku reprezentaciju za koju je postigao 5 pogodaka, slavi svoj prvi naslov državnog prvaka. Drugi trofej u karijeri, koji će pamtiti po čudnom putu do njega, sezoni u kojoj se odigrane utakmice mogu nabfrojiti na prste, koja je bila prekinuta više od sedam mjeseci, ali i po činjenici da je pogađao suparničku mrežu u baš svakoj utakmici sezone!

image
Hrvatska slavi (Dubrovčanin Maro Đuraš u dresu reprezentacije)
28. travanj 2024 10:20