StoryEditorOCM
OstaloČETVRTFINALE DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE, PRVA UTAKMICA: SQUARE - SPLIT 2:7

DRUGI DVA, A SEDMI SEDAM POGODAKA Raspali se 'crveno plavi' u produžetku te sad moraju dobiti na Gripama ili ništa od polufinala

19. travnja 2019. - 10:04
Poraz Squarea kod kuće u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Split je slavio u Gospinom polju nakon dodatnih deset minuta sa čak 7:2 te je na korak do plasmana u polufinale, a druga utakmica igra se na njegovim Gripama krajem idućeg tjedna. Square mora slaviti u Splitu kako bi ostao u igri za plasman u polufinale. Ukoliko uspije majstorica bi se igrala u Gospinom polju, u utorak, 30. travnja. Ukoliko i na Gripama Split bude bolji, Square će i ove sezone nastup u doigravanju te sezonu zaključiti u prvom krugu s tim da je ovaj put u doigravanje ušao s druge pozicije, a prošle je krenuo s posljednje, šeste (prošle sezone je šest najboljih igralo za prvaka, a ove osam). Split je u borbu za naslov prvaka krenuo sa sedmog mjesta. 

Prva utakmica četvrtfinala doigravanja? Prvo poluvrijeme bez pogodaka. Više se razmišljalo o čuvanju svoje mreže nego o napadu. Tek dvije prigode domaćina u tih prvih 20 minuta. I to bi bilo sve. U nastavku krenuo je prema naprijed prvo domaćin. Bio je bolji. Pele je pogodio okvir gola. Zaprijetio je i Ante Daničić. U 28. minuti navijače domaćih razveselio je reprezentativac Maro Đuraš, međutim, već u idućoj minuti Split je izjednačio, i to je mrežu Squarea naciljao Dario Marinović. Pogotku Splita prethodila je kontra Squarea. Domaćin nije uspio stići do 2:0. 

Četiri minute poslije pogotka najboljeg igrača koji je ponikao u Gospinom polju, najboljeg strijelca hrvatske reprezentacije svih vremena, novi pogodak Splita. Sad je mrežu Squarea zatresao Brazilac Genario Benicio Peixoto. Square, koji prethodno nije iskoristio brojčanu prednost (Toni Kirevski isključen zbog drugog žutog kartona), brzo je odgovorio na vodstvo Splita. Izjednačio je nakon nepune dvije minute. Opet je strijelac bio Đuraš - 2:2. Kako nije bilo pogodaka u preostalih pet minuta utakmica je otišla u produžetke, a u njima je pogađao samo Split.

U prvoj minuti Josip Suton. Potom je svoj drugi pogodak na utakmici postigao Marinović. Pogodio je nakon šestog akumuliranog prekršaja. Nakon toga je Square krenuo na sve ili ništa. Do kraja prvih pet minuta produžetka primio je još dva pogotka: Filip Kosor, pa Alen Marić. U drugih pet minuta još jedan pogodak Splita. Tada je mrežu Squarea sa svog gola naciljao vratar gostiju Žarko Luketin.
Četvrtfinale doigravanja
Novo vrijeme Apfel (1) - Crnica 1:0 (7:2), Square (2) - Split (7) 0:1 (2:7 nakon produžetka), Vrgorac (3) - Universitas (6) 1:0 (3:2), Futsal Dinamo (4) - Uspinjača Gimka (5) 0:1 (1:2). 

* igra se na dvije pobjede

28. travanj 2024 09:28