StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA

DERBI JE U GOSPINOM POLJU Futsal Dinamo je najgori suparnik koji nam je mogao doći kad je ovako!

17. siječnja 2020. - 15:02
Stiže Futsal Dinamo, a Antunu Bačiću, treneru Squarea, gotovo da trebaju prsti druge ruke da nabroji sve izostanke.

- Ne možemo računati na Brazilca Keka, koji ima tri žuta kartona te nema pravo nastupa. Dvojica reprezentativaca Ante Daničić i Maro Đuraš su i dalje izvan stroja, a kako stvari stoje 99 posto nećemo moći zbog viroze računati ni na kapetana Hrvoja Cvjetkovića i vratara Alena Turuka – otkrio je Bačić.

Kolo prije, protiv Uspinjače Gimke, nije mogao računati na Brazilca Pelea, najboljeg strijelca, te osim Đuraša i Daničića još ni na Adrijana Micevskog, reprezentativca Makedonije.

- Gora je sad situacija nego je bila prije utakmice s Uspinjačom – istaknuo je trener Squarea. Tko je 'gori' suparnik, Uspinjača Gimka ili Futsal Dinamo?

- U ovom trenutku nama je nezgodniji Futsal Dinamo. Tjelesno su u dobrom stanju. Igraju agresivno, a s obzirom na našu situaciju, kraću rotaciju, možda nam je Futsal Dinamo najgori suparnik koji nam je mogao doći kad je ovako.

Bačić kaže kako bodovni učinak Futsal Dinama nije pravi pokazatelj snage suparnika.

- Momčad je to koja igra moderno, dosta brzo i agresivno, bez obzira na manjak iskustva. Ako ćemo o pojedincima tu su u prvom redu Davor Kanjuh i Kristian Čekol, ali sve bolje i bolje igra niz mladića, koji su ove sezone dobili priliku. Posebno bih izdvojio Matea Mužara, mladića koji igra po mom guštu već sad ozbiljan mali nogomet. Što se nas tiče, jesmo u problemima, ali pripremili smo se dosta dobro za Futsal Dinamo. Vjerujem da smo uspjeli fizički dignuti momčad, koja bi se trebala, bez obzira na kraći kadar, nametnuti. Analizirali smo dosta suparnika. Ako budemo mogli izdržati ritam, optimist sam.

Još uvijek se dosta priča o utakmici protiv Uspinjače Gimka, nedosuđenom kaznenom udarcu za Square i činjenici da je u tom trenutku vratar gostiju Marko Vuković imao već žuti karton. Square je u tom trenutku, 33. minuta, vodio s 2:1. Sudac Vedran Babić se nije oglasio, a u idućoj minuti gosti su izjednačili. Na kraju po još jedan pogodak sa svake strane. Završilo je 3:3, a Square je mogao pobjedom preuzeti vrh.

- Što se nas tiče Uspinjača je zaboravljena. I dalje imamo jako dobru situaciju. Na ruku nam ide pauza u prvenstvu zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za SP. Nadam se kako će se uskoro vratiti ozlijeđeni, te kako ćemo kompletni i još bolje spremni dočekati najvažniji dio sezone – poželio je trener Squarea.

Međutim, sad prvo Futsal Dinamo. Derbi 11. kola počinje u Gospinom polju u 18 sati.
POGLEDAJTE TABLICU
Prva hrvatska liga: 1. Novo vrijeme Apfel 22 bod (+16), 2. Olmissum 21 bod (+13), 3. Square 21 bod (+9), 4. Crnica 19 bodova (+1), 5. Futsal Dinamo 12 bodova (+2), 6. Vrgorac 11 bodova (-1), 7. Alumnus 11 bodova (-7), 8. AFC Universitas 10 bodova (-19), 9. Uspinjača Gimka 10 bodova (-12), 10. Split 3 boda (-11).

Osam najboljih igra u doigravanju za prvaka. Četvrtfinale: 1. - 8., 2. - 7., 3. - 6., te 4. - 5. (igra se na dvije pobjede). Polufinale: pobjednik 1./8. - pobjednik 4./5., te pobjednik 2./7. - pobjednik 3./6.
PETAK U GOSPINOM POLJU
Petak, 17. siječnja, Dubrovnik: Square – Futsal Dinamo (Sportska dvorana u Gospinom polju, 18 sati), Zagreb: Uspinjača Gimka – Crnica (18 sati), Vrgorac: Vrgorac – Split (19 sati), Split: AFC Universitas – Olmissum (20 sati), subota, 18. siječnja, Zagreb: Alumnus Sesvete – Novo vrijeme Apfel (16 sati).

28. travanj 2024 05:19