StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

BRAVO 'MINI VATRENI' Nakon Mađarske i Nizozemske pala oba puta i Češka!

10. siječnja 2017. - 21:59

Češka – Hrvatska 0:2. Nakon što su s 2:1 dobili u ponedjeljak navečer Češku u Chrudimu, 24 sata poslije naši malonogometaši su još jednom bili uspješniji od domaćina, i to u gradu Hradec Králové. Ovaj put sa 7:3. Hrvatska je tako nastavila niz pobjeda u pripremnim utakmicama pred skorašnje kvalifikacije za odlazak na Europsko prvenstvo u Sloveniju. Našu 'mini vatreni' su krajem prošle godine dobili obje utakmice protiv Mađarske u Mađarskoj (4:0 i 4:2), a potom i obje u Nizozemskoj protiv Nizozemske (4:1 i 5:2).

U Češkoj je naša reprezentacija predvođena izbornikom Matom Stankovićem slavila unatoč tome što nije bila kompletna. Izostalo je nekoliko udarnih igrača između kojih i najbolji strijelac reprezentacije, Dario Marinović iz Mokošice, član španjolske ElPozo Murcie. U Slovačkoj je u obje utakmice igrao kapetan Squarea Hrvoje Cvjetković.

U drugoj utakmici protiv Češke Davor Kanjuh je doveo Hrvatsku u vodstvo 1:0 u 5. minuti. Domaćin je izjednačio u idućoj minuti. Potom dva pogotka naših: Vedran Matošević u 13. i Kristijan Postružin u 16. minuti, a nakon toga dva pogotka Češke do odlaska na odmor. U nastavku 4:0 naših. Josip Suton je pogodio u 24. minuti, isti igrač u 37. minuti za 5:3. Češka je izvela vratara, zaigrala na sve ili ništa. Naši su to kaznili, i to Vedran Matošević svojim drugim pogotkom u 39., dok je u posljednjoj, 40. minuti mrežu Češke zatresao naš vratar Žarko Luketin.

Hrvatska će u kvalifikacijama za plasman na Europsko prvenstvo igrati na turniru u Ukrajini. Suparnici će joj biti domaćin, Ukrajina, zatim Belgija te pobjednik skupine 'G' prvog kruga kvalifikacija u kojoj su Švedska, Crna Gora i Gibraltar. Prvo mjesto u drugom krugu kvalifikacija vodi izravno na EP, dok sedam drugolasiranih i najbolja trećeplasirana reprezentacija razigravaju za preostala četiri mjesta na EP-u. Prvi krug kvalifikacija igra se uskoro, od 23. siječnja do 1. veljače, dok će naši u Ukrajini igrati početkom travnja.

Domaćin idućeg Europskog prvenstva je Slovenija, i to od 30. siječnja do 11. veljače 2018. godine.
 

27. travanj 2024 23:21