StoryEditorOCM
OstaloJUDAŠ DUBROVNIK 1966. NA POBJEDNIČKOM POSTOLJU

Borna Butijer nakon svoje prve medalje na kontinentalnim kupovima: ‘Ovo je dokaz kako dobro radimo, kako smo na pravom putu!‘

Piše Tonči Vlašić
10. ožujka 2024. - 17:47

Zadovoljan sam nastupom, tri pobjede u četiri borbe i prva medalja s europskih kupova. Ovo je dokaz kako dobro radimo, kako smo na pravom putu - istaknuo je Borna Butijer nakon svog najvećeg međunarodnog uspjeha, prvog pobjedničkog postolja u karijeri. Judaš Dubrovnika 1966. osvojio je srebro na Europskom juniuorskom kupu u Podgorici u kategoriji do 90 kilograma.

Butijer je pet puta u karijeri nastupio na Europskim kadetskim kupovima, tri puta imao plasman - tri puta bio sedmi, u Gyoru, Zagrebu i Teplicama. Prošli vikend je imao debi na Europskom juniorskom kupu gdje je ostvario u tom trenutku najbolji plasman u karijeri računajući i kadetski uzrast - peto mjesto. Tad se prvi put borio za medalju. Bilo je to u Sarajevu gdje je dobio četiri od šest borbi. 

Danas, tjedan nakon Sarajeva slavi. Popeo se na pobjedničko postolje. Nije uspio dobiti i finale nakon što je s tri pobjede stigao do njega. Uspješniji za zlato bio je godinu dana stariji, Lazar Ždrale, repezentativac Bosne i Hercegovine.

Borna je na Europskim kupovima, računajući svih sedam natjecanja, pet u kadetskoj i sad dva u juniorskoj konkurenciji, plus europsko i svjetsko kadetsko prvenstvo, ostvario dvadeset i jednu pobjedu u ukupno trideset i pet borbi od čega je deset dobio iponom...

- Tri velika natjecanja u nizu su za Bornom, nastupao je tri vikenda za redom. Drugo mjesto na seniorskom prvenstvu Hrvatske, zatim peto mjesto u Sarajevu na Europskom juniorskom kupu i sad prva njegova medalja u juniorskoj konkurenciji na međunarodnim natjecanjima, na Europskom juniorskom kupu u Podgorici. Borna je  rođen 2006. godine, dakle, ovo mu je prva godina juniorskog staža - istaknuo je njegov trener Stjepo Roko.  

- Idemo dalje. Čekaju nas vrlo brzo nova iskušenja. Prvo je početkom svibnja Europski juniorski kup u Rijeci, krajem mjeseca juniorsko prvenstvo Hrvatske u Dubrovniku. Nastavljamo dalje raditi i spremati se kako bi na tim idućim natjecanjima bili još bolji - dodao je Roko.

27. travanj 2024 04:03