StoryEditorOCM
OstaloDUBROVAČKI 'GLADIATOR' U JAPANU

BORBA NAKON GOTOVO 1000 DANA Ante Delija se javio iz Japana nakon posljednjeg treninga: 'Sve su karte prodane. Spreman sam. Jedva čekam početak borbe!'

5. svibnja 2018. - 15:53

Ricardo Presel je prvi stao na vagu. Nakon njega i Ante Delija.

- Imam 110,5 kilograma, a Presel 107 – javio se iz Fukuoke Delija. Poslije  vaganja odradio je trening, posljednji uoči svog debija u Rizinu, japanskoj promociji. Brazilac Prasel je neporažen u svojoj profesionalnoj karijeri. Delija ima 14 pobjeda i 3 poraza, a zadnju profesionalnu borbu imao je prije gotovo 1000 dana – u rujnu 2015. godine kada je teško ozlijeđen u borbi s Poljakom Marcinom Tyburom, danas UFC-ovim borcem. Tada je Delija slomio potkoljenicu.

- Oporavak je bio dug, ali sad je sve u najboljem redu – rekao je još prvih dana ove godine kada je bilo jasno da je povratak blizu.

Krajem prošle godine, nakon dugog oporavka, Delija se našao na treninzima Mirka Filipovića, koji se pripremao za novogodišnji nastup u Japanu. Delija je putovao s našim najpoznatijim borcem u Japan, a tada je i dogovorio suradnju s japanskom promocijom.

- Pripreme za borbu s Preselom su prošle bez problema. Prvi dio priprema sam odradio u Dubrovniku, u Gladiatorovoj dvorani, a drugi dio u Zagrebu kod CRO COP-a. Ponavljam, spreman sam i jedva čekam da borba počne – rekao je 27-godišnji Delija s kojim je u Japanu i Stipe Drviš, bivši boksački svjetski prvak, koji je trener u CRO COP Gymu. Drviš će pomagati Dubrovčaninu. 

Prasel je u profesionalnoj karijeri dobio svih devet borbi. Ima 27 godina, kao i Delija. Viši je šest centimetara: Brazilac 202, a Delija 196 centimetara. Praselu su specijalke poluge na noge i gušenja kojima je ubilježio svih osam pobjeda prisiljavanjem na predaju protivnika.

- Dvorana u kojoj se borimo prima 7,8 tisuća gledatelja. Sve su karte prodane. Borba je ujutro, između 9 i 10 po hrvatskom vremenu. Ponavljam, pripreme su prošle super. Spreman sam. Jedva čekam početak borbe – naglasio je Delija uoči svoje 18. profesionalne borbe, povijesne za dubrovački sport. Naime, Delija je prvi dubrovački borac koji će imati nastup u Japanu.

27. travanj 2024 14:29