StoryEditorOCM
OstaloKAKVA ZAVRŠNICA SEZONE

Boća dijelila Župu dubrovačku od rijetko viđenog povratka, Hajduk odahnuo i sačuvao prednost, i onda dočekao ‘povišicu’!

Piše Tonči Vlašić
12. ožujka 2023. - 22:52

Velika pobjeda Hajduka, i to protiv Župe dubrovačke. Iako je dubrovački sastav, lider drugoligaškog juga, imao nakon ‘guma’ vodstvo 12:6, na kraju ga je jedna jedina boća u disciplini bližanje i izbijanje u krug mogla ostaviti bez punog bodovnog učinka. Župa dubrovačka je bila uvjerljiva u preostale tri discipline zadnjeg, trećeg kruga, a u toj četvrtoj disciplini: Miroslav Petković (Hajduk) – Mario Gašpar (Župa dubrovačka) 25:25!

HAJDUK - ŽUPA

Pobjedu protiv Župe dubrovačke 13:11 Hajduk je izborio u sastavu: Božo Čupić, Pero Fiorović, Zoran Gašić, Josip Glavinić, Nikola Maroević, Nikola Mikulić, Andro Miljević, Igor Petković, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin, dok je Župa dubrovačka nastupila u sastavu: Mato Barišić, Stijepo Batinić, Ilija Belan, Nedjeljko Bogoje, Miljenko Dundić, Ante Farčić, Alen Franić, Branko Gašpar, Mario Gašpar, Miro Mihaljević, Vlaho Monković i Mateo Počanić.

image

Hajduk - Župa dubrovačka 13:11

Tonči Vlašić/
image

Hajduk - Župa dubrovačka 13:11

Tonči Vlašić/
image

Hajduk - Župa dubrovačka 13:11

Tonči Vlašić/
image

Hajduk - Župa dubrovačka 13:11

Tonči Vlašić/
image

Hajduk - Župa dubrovačka 13:11

Tonči Vlašić/

Početak derbija samog juga dobar za Hajduka. Vodstvo nakon prvog kruga 6:2. Isto je bilo i na ‘gumama’, tri od četiri discipline dobio je vodeći sastav prvenstva, a samo jednu Župa dubrovačka, i zatim taj zadnji krug u kojem je Župa dubrovačka bila vraški blizu da ‘pomete’ suparnika, lidera prvenstva, dobije sve četiri discipline te izbori bod.

I kad se to nije dogodilo, točnije, kad je Hajduk izborio super važnu pobjedu, dočekao je ‘povišicu’ – Brela su sa 16:8 dobila Crvene kuće! Prvi pratitelj je, dakle, poražen, te više nije prvi do, već je to Otok, a on zaostaje šest bodova. I sad taj Otok, koji je međusobno bolji od Hajduka, 1:1 u pobjedama, ali je bio uvjerljiviji, dolazi u goste Župi dubrovačkoj, koja lovi drugoligaški ostanak, a za to treba biti na pozicijama dva, tri, četiri, pet ili šest.

Župa dubrovačka nakon što ugosti Otok igra u zadnja dva kola protiv dva otpisana sastava, Komiže i Stivana, koji padaju u niži, treći rang. Hajduk je gost Crvenih kuća, zatim dočekuje Primošten i na kraju je gost Imotskog. Samo prvo mjesto vodi u najveći rang, Super ligu. Otok? U predzadnjem kolu dočekuje Crvene kuće, a u zadnjem je gost Primoštena. Brela su također preskočila Crvene kuće, imaju bod manje od Otoka, a sedam manje od Hajduka... Hajdukovci oprezni. Ističu kako Otok igra odlično u zadnje vrijeme, te kako može dobiti sve tri do kraja, a njih čekaju dva teška gostovanja.

Ipak, Hajduk ima prvu meč loptu. Pobijedi li u Zadru, a Župa zaustavi pobjednički niz Otoka, u Dubrovniku će se već iduće subote otvoriti šampanjac!

DRUGI RAZRED - JUG

Poredak: 1. Hajduk 33 boda, 2. Otok 27 bodova, 3. Brela 26 bodova, 4. Crvene kuće 25 bodova, 5. Naklice 24 boda, 6. Župa dubrovačka 22 boda, 7. Imotski 20 bodova, 8. Primošten 19 bodova, 9. Stivan 13 bodova, 10. Komiža 8 bodova.

28. travanj 2024 09:57