StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET |

BITKA ZA SVJETSKO PRVENSTVO NA HNTV-u Daničić otpao zbog ozljede, Stanković sa četvoricom Dubrovčana na Češku!

Piše Tonči Vlašić
7. studenog 2020. - 12:39
Maro Đuraš, Zoran Primić, Dario Marinović, Marko Kuraja i Ante Daničić, potonji je, nažalost, zbog ozljede ispao iz kombinacija za nastup protiv Češke foto: Tonči Vlašić
U vaterpolskoj reprezentaciji su godinama najbrojniji igrači ponikli u Gružu, nikad se neće zaboraviti kako je čak 7 od 13 reprezentativaca, zlatnih na Olimpijskim igrama u Londonu, bilo iz Dubrovnika. Zatim, bilo je trenutaka u košarkaškoj reprezentaciji – čak trojica iz Dubrovnika na Svjetskom prvenstvu 2014. godine, a četvorica na pripremama, a sad se dogodio rekord u malonogonetnoj reprezentaciji – petorica iz Gospina polja u konkurenciji za nastup protiv Češke u posljednjem krugu kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Izbornik Mato Stanković, Primorac i Konavljanin, pozvao je Antu Daničića, Mara Đuraša, Marka Kuraju, Daria Marinovića i Zorana Primića. Mini 'Vatreni' će u domu zadarskih košarkaša, velebnoj dvorani Krešimira Ćosića, večeras od 19 sati igrati protiv Češke prvo poluvrijeme posljednjeg kruga kvalifikacija za plasman na Svjetsko malonogometno prvenstvo. Drugo poluvrijeme se igra 72 sata poslije u Brnu.

Hrvatska malonogometna reprezentacija je samo jednom igrala na SP-u, i to prije 20 godina, 2000. godine, kad je domaćin SP-a bila Gvatemala gdje su naši na kraju bili peti, a Dubrovčanin Božidar Butigan izabran za najboljeg vratara prvenstva.

image
Mato Stanković, hrvatski izbornik, na prvom treningu hrvatske malonogometne reprezentacije u dvorani 'Krešimir Ćosić' u Zadru, u utorak, 3. studenog foto: Tonči Vlašić


Hrvatska je imala problema sa sastavljenjem reprezentacije za oglede sa Češkom. Korona je kriva što nije kompletna, u najjačem sastavu, ali sva petorica Dubrovčana su više nego odlično počela novu sezonu te zaslužila poziv izbornika. Nažalost, ozljedio se na pripremama Daničić, te je on otpao u posljednji trenutak.

Đuraš je u Njemačkoj otvorio sezonu u dresu TSV Weilimdorfa sa sve tri pobjede u koje je ugradio devet pogodaka, Daničić i Kuraja su u dresu Saviatesta Mantove, talijanskog prvoligaša, koji je na startu svladao u gostima aktualnog prvaka Pesaro te ima 6 od 9 mogućih bodova na svom kontu. Kuraja je pogodio jednom, a Daničić pet puta. Marinović je u najjačoj ligi svijeta, španjolskoj, u dresu Jimbee Cartagene osvojio u 7 utakmica 11 bodova i postigao četiri pogotka. Primić je sa Squareom drugi u prvenstvu Hrvatske s 9 od 12 bodova, a vratar 'crveno plavih' pogodio je za konačnih 3:1 u 1. kolu protiv AFC Universitasa u Gospinom polju.

Hrvatska je ukupno pet puta igrala na EP-u, a šest puta na velikom natjecanju računajući i jedini do danas nastup na SP-u. Dva puta je našima Češka bila suparnik na velikom natjecanju, i to oba puta u prvom krugu EP-a, prvi put 2012. u Splitu (5:4 pobjeda u skupini), a drugi put 2014. u Antwerpenu (3:3 u skupini). Oba puta su naši prošli skupinu, ostavili Češku bez prolaza dalje. Protiv Češke je Hrvatska 1999. godine izborila svoj jedini nastup na SP-u, Hrvatska je bez poraza protiv Češke u posljednjih sedam ogleda...

Hrvatska nogometna televizija (HNTV) izravno prenosi ogled iz Višnjika.
28. travanj 2024 15:35