StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

Bitka za ostanak u Super ligi: Hajduk živ nakon ‘ajme meni‘, a razveselio ga na kraju i Metković

Piše Tonči Vlašić
25. ožujka 2024. - 10:35

Nakon prvog kruga, prve četiri discipline bilo je iz kuta dubrovačkog superligaša, koji lovi ostanak: ‘Ajme, meni!‘. Domaćin Vargon, sastav sa začelja, vodio je s 8:0, a u niti jednoj disciplini Hajduk ni blizu. Ni blizu.

I onda ‘gume‘. Pet disciplina, četiri je dobio Hajduk, a jedna je bila bez pobjednika, te je uoči zadnje četiri discipline bilo 9:9. Vratio se Hajduk, koji je došao s ciljem uzeti sva tri boda. Vargon se teško može spasiti, Hajduk može. I u tom zadnjem krugu, dvije discipline domaćinu, a u njima Hajduk ni blizu, a preostale dvije Hajduku, a domaćin vraški blizu. Na kraju 13:13. Domaćin je sa samo jednim bodom potonuo, Hajduk je ostao na životu pogotovo jer Metković nije dozvolio Zrinjevcu iznenađenje iako je bilo i u toj utakmici super zanimljivo, neizvjesno, a iako je i ona otvorena 8:0 vodstvom domaćina (Metković je dobio sve četiri discipline, potom je nakon ‘guma‘ vodio s 12:6, a u zadnjem krugu trebao dobiti jednu disciplini kako bi osigurao pobjedu, i u tome je uspio -14:12).

Hajduk je bod kod Vargona uzeo u sastavu: Božo Čupić, Pero Fiorović, Josip Glavinić, Matijas Grančić, Renato Markoč, Nikola Maroević, Miroslav Petković, Ali Asker Recep i Pero Vlahutin, a Metković je dobio Zrinjevac igrajući u sastavu: Andrija Ćorluka, Markica Dodig, Matko Gabrić, Marko Jerčić, Ivan Kežić, Ivica Krstičević, Jure Krstičević i Mile Vidović. Zrinjevcu je četiri poena u Metkoviću donio Pločanin Luka Gašpar.

U Ligi za ostanak vodi Metković, koji ima 21 bod (sedam pobjeda i jedan poraz), Zrinjevac je drugi s 12 bodova (četiri pobjede i četiri poraza), Hajduk treći s 10 bodova (tri pobjede, jedan neodlučen rezultat i četiri poraza), a četvrti Vargon s 4 boda (pobjeda, neodlučan rezultat i šest poraza). Zadnja dva ispadaju. U idućem kolu, koje se igra 6. travnja, Zrinjevac dočekuje Vargon, a Hajduk je domaćin Metkoviću. Potom još tri kola (13. travnja: Vargon – Metković i Hajduk – Zrinjevac, 20. travnja: Hajduk – Vargon i Zrinjevac - Metković, te 27. travnja: Vargon – Zrinjevac i Metković – Hajduk).

26. travanj 2024 06:35