StoryEditorOCM
OstaloGOSPINO POLJE, 19. TRAVNJA U 19 SATI

Bit će puna dvorana, kreće polufinalna serija, junak Hrvatske u kvalifikacijama za SP, broj jedan Squarea kaže: Vrijeme je!

Piše Tonči Vlašić
18. travnja 2024. - 18:49

Bilo je napeto, borili smo se kao lavovi u odličnoj atmosferi, izvukli smo sve što smo morali, bili smo bolji i zasluženo idemo na Svjetsko prvenstvo. Išla je Poljska na sve ili ništa, zabila nam je nakon crvenog kartona i pogodak za izjednačenje, ali spasili smo se. Publika nam je bila šesti igrač, a na treningu smo vježbali i situacije s igračem manje. Odradili smo sve kako treba – rekao je to Dubrovčanin Zoran Primić nakon što je s hrvatskom reprezentacijom izborio plasman na Svjetsko prvenstvo, koje će se od 14. rujna do 6. listopada igrati u Uzbekistanu.

Hrvatska je odigrala ukupno dvanaest utakmica u kvalifikacijama, Primić je nastupio u jedanaest. On je hrvatski broj jedan. Svojim obranama, a bilo ih je, bilo, doprinio je da će nakon 24 godina mini ‘Vatreni’ po drugi put zaigrati na SP-u.

Ždrijeb skupina SP-a održat će se 28. svibnja. Bit će nakon toga vremena za spremiti se, što se ne može reći za nastavak klupske sezone. Naime, samo tri dana nakon velikog uspjeha s reprezentacijom, Primića čeka početak polufinalne serije za prvaka Hrvatske.

Square je izbacio dvokorakom Osijek u četvrtfinalu, potom je uslijedila pauza zbog nastupa reprezentacije, a sad kad je to finulo, čeka ga Olmissum. U polufinalu se igra na tri pobjede, kao i poslije u finalu. Dubrovački sastav je bio broj jedan u ligaškom dijelu, te se i polufinalna serija otvara u Gospinom polju, i to se prve dvije utakmice. Zatim je treća na terenu slabije plasiranog, koji je domaćin i eventualne četvrte utakmice. Ukoliko ni nakon četvrte se ne bude znao ukupni pobjednik, igrat će se majstorica na terenu bolje plasiranog. Tako je i u finalu. Stanoinvest Futsal Pula i Futsal Dinamo su suparnici u drugom polufinalu. Puležani su bili drugi u ligaškom dijelu, a treći zagrebački ‘Plavi‘, aktualni prvaci. Olmissum je bio četvrti. 

Prvi put u povijesti Square je u doigravanju vlasnik ‘jedinice’. Hoće li prvi put u povijesti biti i prvak Hrvatske? Square ima tri reprezentativca, Marko Kuraja je među igračima, koji su igrali svih dvanaest kvalifikacijskih utakmica. Izbornik Marinko Mavrović je za posljednju utakmicu protiv Poljske zvao i Mara Đuraša, najboljeg strijelca Squarea ove sezone, a četvrtog topnika lige. Malo je nedostajalo da se Square može pohvaliti kako su njegova četiri igrača izborila plasman na SP. Naime, Lassi Lintula s Finskom nije uspio protiv Nizozemske. Odluka je pala na penale. U prvoj utakmici u Nizozemskoj 1:1, četiri dana poslije, u srijedu navečer u Finskoj 4:4 nakon 40 minuta igre, 5:5 nakon dodatnih 10 minuta igre, a na penale Finska je jedan promašila, Nizozemska pogodio svih pet. Lintula je bio strijelac za 2:2. Nizozemska je produžetke izborila pogotkom šest sekundi prije kraja 40. minute, a Finska je penale izborila pogotkom sekundu prije kraja 50. minute.

I Olmissum je proteklih dana bio bez reprezentativaca. I on se može pohvaliti kako su njegova tri igrača doprinijela uspjehu Hrvatske u kvalifikacijama za SP, na kraju pobjedi protiv Poljske (Duje Kustura, Josip Jurlina i Antonio Sekulić).

- Izgubili smo od Olmissuma ove sezone u polufinalu Kupa, izgubili smo od njega prošle sezone u polufinalu doigravanja. Vrijeme je da okrenemo novi list – najavio je ogled Primić.

image

Zoran Primić, vratar Squarea

Tonči Vlašić/

Frane Despotović, trener Olmissuma, zbog kartona ne može računati na Jurlinu u prvoj utakmici, koja se igra u petak, 19. travnja, od 19 sati. Sude Nikola Jelić i Mislav Džeko, a delegat je Mario Matić. Druga je u nedjelju, 21. travnja, od 20.30 sati. Suci su Dino Kramar i Krešimir Grgurević, a delegat Luka Klaić.

Obje utakmice iz Gospina polja izravno prenosi MAXSport televizija. 

29. travanj 2024 10:06