StoryEditorOCM
NogometLIGA NACIJA

Zlatko Dalić se oglasio: ‘Kapetan nas predvodi protiv Nizozemske, poziv i Metkovcu‘

Piše Tonči Vlašić
22. svibnja 2023. - 12:29

Kapetan je to najavio još nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, te novog velikog uspjeha ‘Vatrenih‘.

- Igrat ću i dalje za reprezentaciju - kazao je u Dohi Luka Modrić s broncom oko vrata. Četiri godine prije, u Rusiji 2018., na kraju SP-a je bio sa srebrom oko vrata, te trofejom za najboljeg igrača prvenstva u ruci.

- Bilo bi lijepo osvojiti trofej s Hrvatskom - poželio je kapetan najavljujući kako će igrati na završnom turniru Lige nacija.

Bliži se završnica. Final four Lige nacija je od 14. do 18. lipnja u Nizozemskoj. ‘Vatreni‘ su slavili u skupini s Francuskom, Danskom i Austrijom, u preostale tri skupine najbolji su bili Nizozemska, Italija i Španjolska. Ždrijebom je odlučeno, Hrvatska u polufinalu protiv domaćina, 14. lipnja u Rotterdamu, otvara turnir. Dan poslije za finale igraju Italija i Španjolska u Enschedeu.

Finale je na rasporedu 18. lipnja u Rotterdamu (20.45 sati), a utakmica za treće mjesto istoga dana u 15 sati u Enschedeu.

Naš izbornik Zlatko Dalić je pozvao 24 igrača uz sedam pretpoziva za akciju Final four Lige nacija. Do 5. lipnja u 23:59 sati Uefi će biti poslana završna lista od 23 igrača - stoji na stranici Hrvatskog nogometnog saveza. Marcelo Brozović s Interom igra finale Lige prvaka 10. lipnja u Istanbulu, pa će se reprezentaciji priključiti nakon toga. Reprezentacija se okuplja 5. lipnja te će pripreme odraditi u Rijeci, a 12. lipnja putuje u Rotterdam.

- Popis pokazuje da vjerujemo provjerenom kadru - uz manje korekcije, to je lista igrača koji su osvojili brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu i oni apsolutno zaslužuju naše povjerenje u ovom trenutku. Svjesni smo da na kraju sezone postoji osjetan fizički i psihički zamor, ali pred nama je povijesna prilika osvojiti prvi trofej u povijesti naše reprezentacije te ćemo kroz ovih tjedan dana priprema pokušati maksimalno osvježiti i pripremiti ekipu kako bi završni turnir odigrala na najvišoj mogućoj razini - rekao je Dalić. 

- Izuzetno poštujemo sve tri reprezentacije koje su pored nas izborile završni turnir, ali vjerujemo u svoju kvalitetu i zajedništvo. Nizozemska će kao domaćin biti vrlo motivirana, ali i mi ćemo imati veliku podršku s tribina što će nam sigurno dati dodatnu snagu. Znamo da nas čeka jako težak posao, ali ne skrivamo da, kada smo već uspjeli doći do ove faze natjecanja, želimo napraviti i ta dva završna koraka i tako još jednom ispisati povijest - poručio je naš izbornik.

Osim Luke Modrića na popisu 24 igrača su od vratara Dominik Livaković, Ivica IvušićNediljko Labrović, u obrani računa na Domagoja Vidu, Bornu Barišića, Josipa Juranovića, Joška Gvardiola, Bornu Sosu, Josipa Stanišića, Josipa Šutala, Martina Erlića, u vezi su osim Kapetana i Brozovića još Mateo Kovačić, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro MajerLuka Ivanušec, a od napadača poziv su dobili Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar MusaDion Drena Beljo. Dakle, kao i na SP-u, tako i sad za Ligu nacija Dalić računa na dva igrača ponikla u Neretvi, Josipa Šutala iz Svitave (BiH) i Metkovac Bruna Petkovića, obojicu igrače zagrebačkog Dinama

image

Bruno Petković protiv Brazila (pokušava ga zaustaviti Alex Sandro) na SP-u u Dohi. Metkovac je bio strijelac za 1:1. Hrvatska je bila potom bolja na penale

Tom Dubravec/Cropix

Na popisu igrača s pretpozivima su: Josip Brekalo, Mislav Oršić, Duje Ćaleta-Car, Filip Uremović, Ivo Grbić, Nikola Moro i Matija Frigan.

28. travanj 2024 13:05