StoryEditorOCM
NogometVELIKA DESETKA!

Video: Spektakularni doček Marka Livaje u njegovom Kambelovc! Otvoren i mural za Hajdukovog čarobnjaka: ‘Opet bi bira tebe i ovu ljubav istu...‘

Piše Pišpe: Ivan Renić/DV
20. veljače 2022. - 18:40

Od jutra je „živo” u Kaštel Kambelovcu. Osjeća se uzbuđenje u zraku, iščekivanje. Da, danas su i maškare, ali nije to razlog. Hajdučka fešta organizirana je u Dudanovom parku, akcija učlanjivanja u Hajduk, uz besplatnu hranu i piće. Dijeli se 600 porcija fažola, pršut, sir... Broj članova premašio je 47 tisuća, a vidjet ćemo za koliko će ga pojačati Kambelovčani.

Vrhunac je uslijedio u 17.30 kada je službeno otvoren mural posvećen Marku Livaji. Kambelovčani su se odužili svome Marku. Sporit će se s Lukšićanima oko toga čiji je, kome pripada više, ali nije ni važno. Livaja je ponos svim Kaštelanima, donosi Slobodna Dalmacija. 

Naravno da ni desetka „bijelih” nije propustila ovu prigodu. Stigao je u park oko 17 sati, pozdraviti navijače i prijatelje kojih u Kambelovcu još od djetinjstva ima puno. Njegov je dolazak izazvao golemi šušur. Svi su htjeli „selfie”, potpis, dotaknuti hajdučkog heroja, ma bilo što...

Teško je ovih dana u Dalmaciji pronaći ikoga popularnijeg od Livaje. Pogotovo kada se vrati doma nakon što je dan prije Hajduku donio nova tri boda „hattrickom” protiv Hrvatskog dragovoljca.

Nekoliko tisuća ljudi „zatvorilo” je obje trake ceste, policija je zaustavila promet dok se Livaja probijao kroz masu. Stigao je do murala, upalilo se dvadesetak baklji, krenulo navijanje...

- Samo jednu želju imam – orilo se Kambelovcem.

Na „staroj” je cesti oslikan Marko. Njegov lik sa, sada već legendarne, fotografije našeg Duje Klarića „uklesan” je u kambelovsku vječnost. U pozadini je uklopljeno prepoznatljivo Brce, a vidi se i toliko puta fotografirani natpis iz stiha pjesme Harija Rončevića: „Opet bi bira tebe i ovu ljubav istu...”.

Vozeći se starom kaštelanskom cestom, Livajin mural baš upada u oko, ne može ga se ne vidjeti., pišpe Slobodna Dalmacija.

27. travanj 2024 08:28