StoryEditorOCM
NogometKUP HRVATSKE |

SLAVEN BELUPO U DUBROVNIKU 23. VELJAČE Dogodili se čudo, GOŠK Dubrovnik 1919. će treći put u kupu istrčat u Maksimiru, drugi put protiv Dinama!

Piše Tonči Vlašić
21. prosinca 2020. - 14:02
GOŠK Dubrovnik 1919. je osvajanjem Županijskog kupa 2020. (na slici slavlje) izborio završnicu Kupa Hrvatske, u njoj u pretkolu dobio drugoligaša BSK, te u šesnaestini finala bez igre Zadar
Trebali su GOŠK Dubrovnik 1919. i Slaven Belupo utakmicu osmine finala Kupa Hrvatske igrati prošle srijede, 16. prosinca, na igralištu Lapad, ali da u tom terminu neće biti utakmice, bilo je jasno dosta, dosta prije, još krajem prošlog mjeseca kad su zbog loše epidemiološke situacije određene nove mjere po kojima sa sezonom nastavljaju samo prvoligaši (poslije dodani i drugoligaši), ali ne i ostali, te je GOŠK Dubrovnik 1919., kao i ostali trećeligaši, te niželigaši, prestao s treninzima.

Prvoligaš Slaven Belupo je danas na društvenim mrežama objavio kako će utakmicu protiv GOŠK Dubrovnik 1919. u Dubrovniku igrati 23. veljače 2021. godine, a u prostorijama Hrvatskog nogometnog saveza u Zagrebu izvučeni su već parovi četvrtfinala Kupa Hrvatske. Pobjednika utakmice u Dubrovniku čeka 3. ožujka u Maksimiru ogled protiv Dinama, koji je četvrtfinale izborio 2:0 pobjedom kod Rudeša. Isto su već uspjeli Rijeka, branitelj naslova (2:1 bolja u gostima od Varaždina), zatim Gorica (4:0 dobila kod kuće Lokomotivu) te Osijek, koji je sa 4:0 svladao u gostima Kurilovec. Osim utakmice GOŠK Dubrovnik 1919 – Slaven Belupo još nisu igrali ni Zagreb – Hajduk, Oriolik – Rudar Labin te Šibenik – Istra 1961.

Preostala tri četvrtfinalna para: Gorica će ugostiti pobjednika Zagreb - Hajduk, uspješniji iz ogleda Oriovac - Rudar dočekuje pobjednika Šibenik - Istra 1961., dok je Osijek domaćin Rijeci. 

Kakva bi to lijepa priča bila kad bi na Lapadu pao prvoligaš, te GOŠK Dubrovnik 1919., a ne Slaven Belupo, istrčao 3. ožujka iduće godine protiv Dinama u Maksimiru u utakmici za polufinale Kupa Hrvatske! 

Dva puta su dubrovački nogometaši igrali kup utakmicu u Maksimiru. Zadnji put krajem 2012. godine kad je tad trećeligaš GOŠK bio u četvrtfinalu suparnik zagrebačkoj Lokomotivi, koja je pogotkom Andreja Kramarića bila bolja u prvoj utakmici u Dubrovniku s 1:0, dok je uzvrat na Maksimiru završio bez pogodaka, a drugi put prije 24 godine, krajem 1996. godine, također u četvrtfinalu Kupa Hrvatske kad je tadašnji drugoligaš Dubrovnik bio gost baš Dinama, tad pod imenom Croatia. Nakon 1:1 u Lapadu, u Maksimiru 3:0 za Croatiju
26. travanj 2024 08:30